Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Luni, 03 Sep. 2018, 10:17
0
1262

Deficit de angajați la bucatăria Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Noua bucătărie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a fost pusă în funcțiune la începutului lunii mai 2018, după lucrări de reabilitare și de modernizare începute în luna octombrie 2017. Odată cu modernizarea bucătăriei a fost implementat și un nou sistem de servire a mesei la patul pacientului, în tăvi termoizolante. Totuși, deși au fost organizate concursuri pentru posturile disponibile, blocul alimentar se confruntă, în continuare, cu deficit de angajați.

bucatarie spital ur
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Potrivit reprezentanților SCJU, în contextul dispunerii pavilionare a spitalului, sistemul anterior de transport și de servire a mesei a ridicat, în mod constant, probleme și deficiențe. În plus, echipamentele vechi cu care era dotată bucătăria nu erau eficiente și generau costuri mari de întreținere. Totodată, sistemul anterior nu întrunea toate cerințele de siguranță alimentară, impuse de HACCP  (Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control - Hazard Analysis and Critical Control Point) și de standardele europene.

„La patru luni de la deschiderea bucătăriei, sistemul nou de preparare și livrare a hranei funcționează la parametri normali. Dificultățile întâmpinate sunt cauzate, în special, de lipsa de personal, precum și de sistemul pavilionar de funcționare. Între timp, au fost organizate concursuri pentru posturile disponibile, însă blocul alimentar se confruntă, în continuare, cu deficit de angajați.

Acum, distribuirea mesei pentru cei 1200 de pacienți internați în medie, zilnic, în spital, se va face printr-un flux bine stabilit de porționare, în tăvi termoizolante, conform regimului prescris fiecărui bolnav. Înainte de implementarea sistemului, porționarea meselor și spălarea vaselor erau activități care reveneau secțiilor, fapt care îngreuna traseul mâncării până la patul pacientului. Cu ajutorul tăvilor termoizolante, se asigură livrarea mesei pentru pacienții internați”, arată aceștia.

Spațiul în care funcționează bucătăria, cu o suprafață de aproape 300mp, a fost renovat complet, iar blocul alimentar a fost dotat cu cele mai moderne aparate și echipamente. Pentru transportul hranei, au fost achiziționate încă două autoutilitare, în completarea celor trei deja existente.

„Am reușit să modernizăm și să dotăm bucătăria integral din venituri proprii. Acesta este un semn că, atâta vreme cât resursele sunt gestionate eficient, există reale posibilități de dezvoltare în sistemul medical de stat. Încă de la începutul primului mandat, am avut ca obiectiv major al planului de management  îmbunătățirea condițiilor de siguranță a alimentului și de asigurare a hranei pacienților, însă situația financiară a spitalului, de la acel moment, nu permitea o asemenea investiție. Consider că, în acest moment, spitalul dispune de cea mai modernă bucătărie din sistemul sanitar românesc”, a declarat Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Angajații bucătăriei (aproximativ 30 de persoane) au fost instruiți în folosirea noilor echipamente, iar circuitele funcționale din bucătărie, dar și din secții, au fost actualizate, cu scopul de a garanta siguranța hranei oferite pacienților.

Investiția se ridică la 3.600.000 lei (peste 775.000 euro). Proiectul a inclus, pe lângă amenajarea spațiului și dotarea cu echipamente, lucrări de asfaltare și de modernizare a rețelelor de utilități.

Articole din aceeasi categorie
25 de liceeni din Cluj urmează, de la începutul lui 2018, cursul LEADERS Explore pentru liceeni, un program național prin care învață să devină liderii comunităților din Romania.
12 Noi. 2018
11:03
0
Miercuri, 14 noiembrie, la ora 9,30 Sala Atena a hotelului Napoca va găzdui deschiderea conferintei cu tema „Viziuni ale managementului calitatii - Auditul Clinic”.
12 Noi. 2018
10:44
0
Toamna aceasta, România are parte de o premieră: primul turneu al vloggerilor va ajunge în principalele orașe ale țării, iar cei mai cunoscuți vloggeri ai momentului vor fi prezenți pentru a împărtăși
11 Noi. 2018
10:05
0
Procesul participativ Com’ON Cluj-Napoca revine cu a treia ediție: minimum 50 de inițiative înscrise de grupuri informale de tineri vor fi finanțate de către Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și
09 Noi. 2018
15:20
0
Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca anunţă întreruperea furnizării apei calde de consum în cursul zilei de 09.11.2018, în intervalul orar 10:00 – 18:00, la blocurile arondate punctelor termi
08 Noi. 2018
10:17
1
Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat luni după masă că prima stradă smart din România, va fi la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pe fonduri europene, în valoare de 5.965.823 lei.
06 Noi. 2018
08:45
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide