Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Luni, 03 Sep. 2018, 10:17
0
1744

Deficit de angajați la bucatăria Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Noua bucătărie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a fost pusă în funcțiune la începutului lunii mai 2018, după lucrări de reabilitare și de modernizare începute în luna octombrie 2017. Odată cu modernizarea bucătăriei a fost implementat și un nou sistem de servire a mesei la patul pacientului, în tăvi termoizolante. Totuși, deși au fost organizate concursuri pentru posturile disponibile, blocul alimentar se confruntă, în continuare, cu deficit de angajați.

bucatarie spital ur
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Potrivit reprezentanților SCJU, în contextul dispunerii pavilionare a spitalului, sistemul anterior de transport și de servire a mesei a ridicat, în mod constant, probleme și deficiențe. În plus, echipamentele vechi cu care era dotată bucătăria nu erau eficiente și generau costuri mari de întreținere. Totodată, sistemul anterior nu întrunea toate cerințele de siguranță alimentară, impuse de HACCP  (Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control - Hazard Analysis and Critical Control Point) și de standardele europene.

„La patru luni de la deschiderea bucătăriei, sistemul nou de preparare și livrare a hranei funcționează la parametri normali. Dificultățile întâmpinate sunt cauzate, în special, de lipsa de personal, precum și de sistemul pavilionar de funcționare. Între timp, au fost organizate concursuri pentru posturile disponibile, însă blocul alimentar se confruntă, în continuare, cu deficit de angajați.

Acum, distribuirea mesei pentru cei 1200 de pacienți internați în medie, zilnic, în spital, se va face printr-un flux bine stabilit de porționare, în tăvi termoizolante, conform regimului prescris fiecărui bolnav. Înainte de implementarea sistemului, porționarea meselor și spălarea vaselor erau activități care reveneau secțiilor, fapt care îngreuna traseul mâncării până la patul pacientului. Cu ajutorul tăvilor termoizolante, se asigură livrarea mesei pentru pacienții internați”, arată aceștia.

Spațiul în care funcționează bucătăria, cu o suprafață de aproape 300mp, a fost renovat complet, iar blocul alimentar a fost dotat cu cele mai moderne aparate și echipamente. Pentru transportul hranei, au fost achiziționate încă două autoutilitare, în completarea celor trei deja existente.

„Am reușit să modernizăm și să dotăm bucătăria integral din venituri proprii. Acesta este un semn că, atâta vreme cât resursele sunt gestionate eficient, există reale posibilități de dezvoltare în sistemul medical de stat. Încă de la începutul primului mandat, am avut ca obiectiv major al planului de management  îmbunătățirea condițiilor de siguranță a alimentului și de asigurare a hranei pacienților, însă situația financiară a spitalului, de la acel moment, nu permitea o asemenea investiție. Consider că, în acest moment, spitalul dispune de cea mai modernă bucătărie din sistemul sanitar românesc”, a declarat Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Angajații bucătăriei (aproximativ 30 de persoane) au fost instruiți în folosirea noilor echipamente, iar circuitele funcționale din bucătărie, dar și din secții, au fost actualizate, cu scopul de a garanta siguranța hranei oferite pacienților.

Investiția se ridică la 3.600.000 lei (peste 775.000 euro). Proiectul a inclus, pe lângă amenajarea spațiului și dotarea cu echipamente, lucrări de asfaltare și de modernizare a rețelelor de utilități.

Articole din aceeasi categorie
Marți, 23 aprilie, cei care se prezintă cu o carte la intrarea în Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca pot vizita obiectivul fără să mai plătească bilet.
06 Apr. 2019
10:05
0
Primarul Emil Boc a anunțat recent că bugetul din acest an al municipiului Cluj-Napoca va avea o pierdere de 20 de milioane de euro, lucru care va afecta proiectele de investiţii.
04 Apr. 2019
10:46
0
Miercuri, 3 martie, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”, după cum au anunțat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj,
03 Apr. 2019
10:09
0
De Ziua Jandarmeriei Române, în zona casinoului din Parcul Central din Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 3 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei mai multe manifestări dedicate acestui
02 Apr. 2019
12:24
2
Compania de Apă Someș SA a anunțat întreruperea furnizării apei potabile în mai multe zone ale municipiilor Cluj-Napoca și Dej.
02 Apr. 2019
10:04
0
Oficialii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au anunțat că miercuri, 3 aprilie, podul Porțelanului se va închide circulației, în vederea continuării lucrărilor demarate și pentru siguranța traficului
02 Apr. 2019
08:30
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide