Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 12 Ian. 2016, 10:37
227
35384

Uimitoarea transformare a ”bozgorului” în român sadea

Ipocrizia naționalistă n-o murit, numa o țâr' s-o hodinit. Patriotarzii de serviciu din orice domeniu sunt la post și emit păreri dintre cele mai complicate dar, nota bene, în funție de situația dată. Căci, nu-i așa, interesul poartă fesul. Un fes ridicol pentru toți cei care operează cu un dublu standard atunci când vorbesc de cetățenii români de altă etnie.

39276_609871655710691_984212917
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Am remarcat câteva titluri din presa centrală, referitoare la performanța filmului Son of Saul, premiat la Globurile de Aur. Ele sună, invariabil, cam așa: „Son of Saul cu românul Levente Molnar, desemnat cel mai bun film străin” sau „Pelicula în care joacă actorul român Levente Molnar a câștigat Globul de Aur”. Deodată nu mai prididim cu laudele și etichetările româniste la adresa lui Levente Molnar. Probabil că știrea e încă proaspătă pentru acele site-uri dacopate, altfel am fi putut avea și texte de genul - actorul de origine geto-dacă a bătut concurența colonialistă de peste ocean, însoțit desigur, de o fotografie cu lupul dacic și imaginea unui tarabostes în secundar.

Taman și dintr-o dată suntem mândri până peste poate de performanța conaționalului nostru. Care, nu-i așa, nu e etnic maghiar, e român get-beget. E meritul României că a născut fii puternici și talentați care domină topurile mondiale în cinematografie. Poate că nu ar fi nimic exagerat într-o astfel de relatare dacă nu am avea și reversul. Vă mai aduceți aminte de știrea prezentată ca atentat de Ziua Națională în timpul defilării de la Târgu Secuiesc? Cu românul Beke Istvan în prim plan. Doar că atunci aceiași patrioți înfierau cu mânie respectivul incident, folosind, desigur, sintagma „salvatoare” - extremistul maghiar. Atunci, Beke nu mai era român, era ungur și extremist. Căci așa convenea unui discurs furibund, unei propagande iraționale menite să nască ură și să arunce o anatemă asupra unei comunități.

Nu intru în detaliile acelui eveniment. Dacă individul a încălcat legea, să răspundă. De asta plătim instituții abilitate. Să răspundă ca orice alt cetățean român din țara asta. Ceea ce am vrut să remarc, cu tristețe, e limbajul dublu al unora. Când ne convine e al nostru, iar când nu, omul e etnic. Sau cum ar spune unii - e bozgor, ca să arate mai abitir disprețul nu față de potențiala infracțiune pe care ar fi comis-o ci pentru a arăta că principala culpă e aceea că aparține unei etnii minoritare.

Știți, m-am gândit că, probabil, înainte de a fi devenit nume sonore, Ladislau Boloni, Emerich Ienei, Tibor Selymes, Gabi Szabo sau Ecaterina Szabo erau niște bozgori neînsemnați. Cu timpul au ajuns antrenorul român care a câștigat campionatul Portugaliei cu Sporting Lisabona și pe cel al Belgiei cu Standard Liege, românul care a luat Cupa Campionilor Europeni în 86 cu Steaua, fundașul stânga român din Generația de Aur a fotbalului nostru, românca ce a cucerit cam tot ce se putea în atletismul mondial sau gimnasta româncă, medaliată cu aur şi argint la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles. Erau deja ai majorităţii!!!

Ca român „curat” ce îs, mă mândresc cu toate performanţele astea. Dar singura chestie care îmi vine s-o rostesc în faţa acestor performeri din România şi a succesului avut, recent, de Levente Molnar e un simplu – köszönöm!

Voteaza articolul
4.8 / 5 (327 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Oferim tot felul de împrumuturi, cum ar fi împrumuturile de investiții, finanțarea proiectelor și sprijinul financiar acordat persoanelor fizice, întreprinderilor din întreaga lume. acordăm fonduri cu o rată a dobânzii de 3%. Obțineți un împrumut în șapte (7) zile lucrătoare.

Adresa de e-mail: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

CUM am primit împrumutul de la doamna Julian Hoffman.Finance. Sunt din Arad. și numele meu este Adelina Laura Deny, m-am confruntat cu un impediment financiar în afacerea mea de ceva vreme acum, sunt o mamă singură cu copiii să aibă grijă. Acum câteva săptămâni navighez prin Internet căutând mijloace posibile pentru a-mi asigura un împrumut, deoarece banca mea și alte uniuni de credit pe care le-am vizitat toate mi-au refuzat accesul la împrumut din cauza creditului slab. Am dat peste o mărturie căutată de o femeie cu privire la modul în care a reușit să obțină un împrumut de la Julian Hoffman.Finance email: - julianhoffman.finance55@gmail.com pe mărturia ei, ea a sfătuit pe oricine căuta un împrumut să îi contacteze spunând că pot ajutor în acordarea de împrumut chiar și cu credite nefericite Am contactat-o ​​pentru a fi sigură și ea a sfătuit că am da o încercare pentru ei au ajutat-o, de asemenea, prin acordarea împrumutului ei disperate creditul săraci Deci, am trimis un mesaj de solicitare de împrumut pentru a le explica situația mea financiară , mi-au luat prin procesul de împrumut și cu ajutorul doamnei Julian Hoffman, care este regizorul, mi-a fost acordat un împrumut de 78.000,00 euro cu o rată a dobânzii de 2% și astăzi afacerea mea este pe deplin restaurată și copiii mei fac totul . Mulțumesc lui Julian Hoffman, Finance pentru că mi-a ajutat să-mi refac afaceri. Niciodată nu pot înceta să vă mulțumesc pentru ajutor. Pentru toți cei care se află acolo Dacă trebuie să contactați orice creditor pentru un împrumut de care aveți nevoie cu un program de rambursare mai bun, contactați-l pe Julian Hoffman, email pentru finanțe: - julianhoffman.finance55@gmail.com

Buna ziua tuturor, numele meu este Brigitta Cezara Anna, cetatean al Sibiului; Am 45 de ani ... Sunt căsătorit cu trei copii, vreau să vă informez despre bunătatea Domnului, am fost lovit într-o situație financiară și trebuia să-mi plătesc facturile, am încercat să caut credite de la mai mulți companii private de credit și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au redus creditul. Dar, în cele din urmă, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu Atotputernic pentru că m-au dus la un creditor adevărat și Legit la numit pe doamna Julian Hoffman, director executiv al finanțelor julian hoffman, după ce au fost înșelat suma de 10.000 de euro de către creditorii falși, am fost fără speranță și n-am știut Pe cine să se încreadă când a venit și mi-a dat un zâmbet mare pe fața mea. Când mi-ai acordat suma de 450.000 de euro în cea mai mare surpriză, atât de draga, dacă trebuie să contactezi orice companie cu referire la asigurarea unui împrumut cu o dobândă scăzută de 2% și mai bine planurile de rambursare și cronologie, contactați (JulianHoffman.finance55@gmail.com.com) Și, de asemenea, dacă ați fost victima unei înșelători, nu vă mai faceți griji, pentru că am adus veste bună și singurul împrumutător în care puteți avea încredere, acum prin intermediul (JulianHoffman.finance55@gmail.com) pentru mai multe informații despre cum să obțineți împrumutul. Nu știe că fac asta. Mă rog ca Dumnezeu să te binecuvânteze din belșug, făcând un zâmbet pe fața mea și în familia mea.

Bună ziua tuturor, sunt Andreea Clara, o mamă singură din Timișoara, aș dori să împărtășesc această mărturie minunată despre cum am primit împrumutul meu de la compania de împrumut Julian Hoffman când am fost expulzați din casa noastră când nu mai puteam plăti facturile, după ce a fost furat de mai multe companii online și a negat un împrumut de la banca mea și alte alte uniuni de credit pe care le-am vizitat. Copiii mei au fost îngrijiți de gazdă, eram singur pe stradă. Până la o zi, am ignorat un vechi coleg care m-a prezentat companiei de împrumut Julian Hoffman. La început am spus că nu sunt gata să-mi asum riscul de a împrumuta un alt împrumut online, dar ea ma asigurat că am primit împrumutul pentru ei. Într-un al doilea gând, mi-am luat datorită temei, am luat un test și am solicitat împrumutul, din fericire pentru mine, am primit un împrumut de 50.000 de euro de la (JulianHoffman.finance55@gmail.com). Sunt fericit să-mi asum riscul și să solicit împrumutul. Copiii mei s-au întors la mine și acum am o casă și o afacere de-ale mele. Toată recunoștința este pentru compania de creditare Julian Hoffman că a dat o semnificație vieții mele când am pierdut toată speranța.

Numele meu este Maria Eduarda Lívia și sunt din Brașov. Vreau să folosesc acest timp pentru a le spune tuturor pe internet despre cum am primit astăzi împrumutul meu de la o nouă companie de împrumuturi legitime din 2019, numele companiei este compania de împrumut Julian Hoffman și ei sunt legitime că nu am văzut niciodată compania pe internet înainte și tocmai le-am văzut pe un site web ieri și am decis să mă aplice și mi-au spus tot ce trebuie să fac și după ce le-am făcut, am primit împrumutul meu în contul meu bancar astăzi. Vreau să folosesc acest timp pentru a le spune tuturor pe internet că dacă aveți nevoie de un împrumut legitim, aceasta este societatea reală la care vă înscrieți și imediat aplicați cu ei, fiți siguri că veți primi împrumutul în siguranță de la ei și veți fi fericiți . Dacă sunteți interesat de un împrumut, Julian Hoffman este compania căreia i se va aplica pentru o companie de împrumuturi reale și legitime din 2019, adresa de e-mail este JulianHoffman.finance55@gmail.com

Buna, ma numesc Cristina Laura Rena, sunt din Oradea. Tocmai am primit împrumutul de 50 000 de euro de la această nouă companie de împrumuturi legitime în 2019, iar numele companiei este compania de împrumut Marian Hoffman, care a solicitat ieri un împrumut și tocmai a primit de la banca mea un avertisment că a existat un fond de 50.000 de euro cont și sunt atât de fericit pentru acest lucru, dacă aveți nevoie de un împrumut real, aceasta este compania să fie un candidat, sunt reale și să fie siguri că dacă solicitați un împrumut astăzi și sunteți rapid cu ei până mâine, așteptați pentru fondurile de împrumut în contul dvs. cu garanție. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut de la ei, puteți să îi contactați numai prin poștă la adresa JulianHoffman.finance55@gmail.com.

Mulțumesc oricui mi-a citit mesajul încă o dată, rămân Cristina Laura Rena.

BINE ATI VENIT LA firma Julian Hoffman.finance loan@gmail.com Scopul nostru este de a oferi servicii profesionale excelente.

Sunteți un om de afaceri sau o femeie? Sunteți într-o situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere plăcută și medie la scară mică? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți dificil să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte instituții financiare?

Creditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciile pe care le meritati. Programul nostru este cel mai rapid mod de a obtine ceea ce aveti nevoie intr-o clipa. Reduceți-vă plățile pentru a ușura presiunea asupra cheltuielilor dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza în orice scop - în vacanță, pentru educație, pentru achiziții exclusive

Oferim o gamă largă de servicii financiare, care includ: împrumuturi personale, credite de consolidare a datoriilor, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, credite ipotecare securizate, împrumuturi negarantate, împrumuturi ipotecare, credite pentru împrumuturi , cu o rată scăzută a dobânzii de 2% pe an, pentru persoane fizice, companii și persoane juridice. Obțineți cele mai bune pentru familia dvs. și propria casa de vis, precum și cu schema noastră generală de împrumut.

OFERIM TOATE TIPURILE DE ÎMPRUMUTURI - SE APLICĂ LA ÎMPRUMUTURILE DISPONIBILE.

Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: JulianHoffman.finance55@gmail.com
Vă rugăm să ne scrieți înapoi cu informațiile despre împrumut:

INFORMAȚII PRIVIND PROVIZERII

1) Denumiri complete:
2) Țara:
3) adresa:
4) Stare:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupația:
8) Numărul de telefon:
9) Venit lunar:
10) Rudele apropiate:
11) Suma împrumutului:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Data specifică la care aveți nevoie de împrumut:

Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, atunci vă rugăm să ne scrieți cu nevoia de împrumut.
Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: JulianHoffman.finance55@gmail.com

Toate cele bune,
Doamna Julian Hoffman
JulianHoffman.finance55@gmail.com

Așteptăm cu nerăbdare să vă sunăm cât mai curând posibil.

Candidații interesați trebuie să ne contacteze prin e-mail: JulianHoffman.finance55@gmail.com

Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

Serviciile noastre includ urmatoarele: -
* Credite pentru investitori
*Consolidarea datoriilor
* Al doilea ipotecar
* Împrumuturi de afaceri
*Imprumuturi personale
* Împrumuturi internaționale

Nici o garanție socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut de dimensiuni mici, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
Emailul companiei midland.credit2@gmail.com
Compania NMLS ID: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com

Motto: Investiții pentru generații.

o organizație de credite certificată care oferă împrumut persoanelor fizice și cooperează
organismele care au nevoie de împrumut pentru întreprinderi de mici dimensiuni, investiții personale cu
o rată a dobânzii de 3%. Franciza noastră include local și internațional
împrumuturi pentru persoane din întreaga lume. De asemenea, operează prin intermediul contului online
transferul la nivel global. Cuvântul nostru de ceas este onestitate și încredere. Pentru mai multe informații
sau anchete Vă rugăm să ne contactați prin intermediul assurancefinanceloan@yahoo.com

o organizație de credite certificată care oferă împrumut persoanelor fizice și cooperează
organismele care au nevoie de împrumut pentru întreprinderi de mici dimensiuni, investiții personale cu
o rată a dobânzii de 3%. Franciza noastră include local și internațional
împrumuturi pentru persoane din întreaga lume. De asemenea, operează prin intermediul contului online
transferul la nivel global. Cuvântul nostru de ceas este onestitate și încredere. Pentru mai multe informații
sau anchete Vă rugăm să ne contactați prin intermediul assurancefinanceloan@yahoo.com

Buna ziua tuturor, Numele meu este HENRY, sunt din Alabama, United State, sunt aici pentru a depune mărturie despre cum am obținut împrumutul de la dl. JOHN WILLIAMS Loan Company după ce am aplicat de două ori din împrumuturi diferite cred că creditele lor au fost reale și am aplicat, dar nu mi-au dat niciodată împrumut până când un prieten de-al meu mi-ar prezenta d-lui JOHN WILLIAMS Loan Company, care mi-a promis să mă ajute cu un împrumut al meu dorința și el a făcut într-adevăr așa cum a promis fără nici o formă de întârziere, am avut îndoieli, dar niciodată nu am reușit să cred. N-am crezut niciodată că creditorii creditorilor creditorilor sunt încredințați până când l-am întâlnit pe dl. John WILLIAMS, care mi-a ajutat într-adevăr cu împrumutul meu și mi-a schimbat viața în bine. Știu că există încă mulți creditori buni, dar vă sfătuiesc să încercați compania împrumutată a dlui JOHN WILLIAMS, grija și înțelegerea lui. nu știu dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență sau doriți finanțare pentru proiectele dvs. Deci, nu ezitați să contactați domnul JOHN WILLIAMS Loan Company adresa de e-mail este (johnloanfirm2@gmail.com)

BINE ATI VENIT la Sunshine Financial Group, scopul nostru este de a oferi servicii profesionale excelente si de a face diferenta in companiile de creditare.

Sunteți un om de afaceri sau o femeie? Sunteți într-o situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere mică? Aveți un scor redus de credit și sunteți dificil să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte instituții financiare?

suntem o companie de împrumut legitime și reputate. Suntem o companie dinamică cu asistență financiară, Scopul nostru principal este de a vă ajuta să obțineți serviciile pe care le meritați, Programul nostru este cel mai rapid mod de a obține ceea ce aveți nevoie într-o clipă. Reduceți-vă plățile pentru a ușura presiunea asupra cheltuielilor dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza în orice scop - în vacanță, pentru educație, pentru achiziții exclusive

Oferim toate tipurile de pachete de împrumut (împrumut personal, împrumuturi comerciale etc.) Suma împrumutului variază de la 1.000,00 euro la 70.000.000 euro și o perioadă de reîncărcare de la 1 an la 30 de ani.

APLICĂȚI PENTRU ÎMPRUMUTURILE DISPONIBILE ACUM.

Dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut, atunci vă rugăm să ne scrieți cu amabilitate pentru mai multe informații prin e-mailul de mai jos.

Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

Așteptăm cu nerăbdare să vă sunăm cât mai curând posibil.

Toate cele bune
Susan Benson

Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid, lung sau scurt, cu o rată a dobânzii relativ scăzută de 3%? Este dificultatea economiei să vă afecteze în acest an? Sunt doamna Elizabeth, sunt proprietar al unei companii de creditare și ofer credite sigure și sigure.

* Căutați fonduri pentru a achita creditele și datoriile?
* Căutați bani pentru a vă crea propria afacere?
* Aveți nevoie de împrumuturi private sau de afaceri în diverse scopuri?
* Căutați împrumuturi pentru a realiza proiecte mari?

Dacă răspunsul dvs. este da, vă pot fi de ajutor.

* Vă pot oferi până la 50.000.000 Euro.
* Puteți alege între 1 și 30 de ani pentru a rambursa.
* Puteți alege între Planul de rambursări lunare și anuale.
* Termeni flexibili ai împrumutului.

Dacă sunteți interesat, verificați-vă cu mine prin intermediul acestei adrese de e-mail: (mrs.elizabethloanfirm@gmail.com)

Aveți 100% garanție că veți primi împrumutul la sfârșitul acestei tranzacții de împrumut.

Salutari
Doamna Elizabeth

salut toată lumea acolo Vreau să folosească această ocazie pentru a împărtăși această mărturie despre cum am obține împrumutul meu de la acest om bun numit collins James, așa că dacă yiou au nevoie urgentă de un împrumut cu amabilitate contactați adresa lui de e-mail: collins_jamesfinance555@hotmail.com Mulțumiri

O zi bună, am reușit să încep o afacere de import de aur cu împrumutul pe care l-am luat de la Jameson Finance, au ajutat atât de mulți oameni, așa că cred că ar trebui să îi contactați și pentru un împrumut dacă aveți orice problemă financiară. trimiteți-le solicitarea de împrumut prin e-mail: theodorejamesonfinance@hotmail.com

Mulțumesc și sper că veți obține de asemenea ajutor de la ei.

Acesta este Oceanic-Finanțe pe care le oferim împrumuturi persoanelor fizice și companiilor din întreaga lume, suntem înregistrați și licențiate companie de împrumut, Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti facturile? aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra un apartament? oferim tot felul de împrumuturi, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de orice fel pur și simplu Email: Oceanicfinance113@gmail.com sau whats-app: +1 (267) 725-7570

Acesta este Oceanic-Finanțe pe care le oferim împrumuturi persoanelor fizice și companiilor din întreaga lume, suntem înregistrați și licențiate companie de împrumut, Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti facturile? aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra un apartament? oferim tot felul de împrumuturi, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de orice fel pur și simplu Email: Oceanicfinance113@gmail.com sau whats-app: +1 (267) 725-7570

Acesta este Oceanic-Finanțe pe care le oferim împrumuturi persoanelor fizice și companiilor din întreaga lume, suntem înregistrați și licențiate companie de împrumut, Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti facturile? aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra un apartament? oferim tot felul de împrumuturi, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut de orice fel pur și simplu Email: Oceanicfinance113@gmail.com sau whats-app: +1 (267) 725-7570

Mulțumită lui Dumnezeu Atotputernic pentru că mi-a oferit această ocazie să împărtășesc mărturia mea, sunt doamna DIANA JAMES din Marea Britanie, căutați un împrumut? Aș dori să aduc asta la toate notele de împrumut pentru a fi prudenți, pentru că atât de multe companii false de împrumut pe internet. Am fost o victimă a unei companii de împrumut fals 4, am pierdut atât de mulți bani pentru că am căutat un împrumut de la o companie de împrumuturi false pe care am aflat ulterior că sunt o înșelătorie. În acest proces am fost arestat de oamenii cărora le datorez, pentru că nu am putut să mă întâlnesc pentru timpul pe care am promis să-l plătesc și am fost arestat. Am fost doar să iasă din închisoare, atunci când am întâlnit un prieten care ma prezint la un creditor, pentru că ma convins că el a primit ca împrumut de la el că GLOBAL FINANCE LIMITED, asa ca nu am de ales pentru a da un proces pentru că trebuie să îndeplinească standard de viață și să-mi plătesc datoriile și să încep o afacere nouă. Așa că am primit împrumutul meu de la GLOBAL FINANCE LIMITED, fara stres, asta e motivul și am în cele din urmă am primit împrumutul în contul meu bancar și am sunat prietenul meu Julia Simon, pe care l-am primit creditul și am introdus, de asemenea, atât de mulți oameni la binele mama doamna AUGUSTA IBRAMHIM. Deci, de asemenea, aici am decis să împărtășesc mărturia mea persoanelor care au nevoie de un împrumut, astfel încât acestea să nu cadă în mâinile creditorilor de credite false. Dacă aveți nevoie de împrumutul mai bine, contactați directorul general al GLOBAL FINANCE LIMITED, doamna AUGUSTA IBRAMHIM. contactați-le prin e-mail:. augustaibramhim11@gmail.com
Vorbesc încă o dată tuturor celor care au nevoie de bani urgeni la 1000 € 15.000.000 € pentru oricine poate plăti cu o rată a dobânzii de 2% pe an și un interval de timp de 1:55, în funcție de suma solicitată. Fac acest lucru în următoarele domenii:
- împrumut financiar
- Credit ipotecar
- împrumut de investiții
- Împrumut de mașină
- Consolidarea datoriilor
- Credit de răscumpărare
- Imprumut personal
- Tu esti blocat
        Dacă într-adevăr aveți nevoie de împrumuturi, vă rugăm să contactați rapid directorul general al GLOBAL FINANCE LIMITED, doamna AUGUSTA IBRAMHIM pentru mai multe informații. augustaibramhim11@gmail.com
 Numele meu este DIANA JAMES din Marea Britanie,
 Puteți să mă contactați în continuare prin e-mailul meu pentru mai multe informații despre dianajames111m@gmail.com. Dumnezeu te ajută și fii foarte atent.

buna
 Toată lumea care vede asta în întreaga lume, există mulți escroci pe acest site, am veste bună să împărtășesc. Vă rugăm să vă alăturați-vă să fiți fericiți și recunoscători companiei împrumutător. Tocmai am primit un împrumut de la GLOBAL FINANCE LIMITED care este legitim.
 Așa fac contactele mele. Am văzut mărturia doamnei Annabelle Johnson din România în acest forum despre modul în care a primit un împrumut de la ea, iar ea le-a dat un e-mail pentru toată lumea ^ „augustaibramhim11@gmail.com“ asa ca le-am trimis imediat și au răspuns la e-mail meu, Sincer, inițial m-am speriat foarte mult pentru că mi-am pierdut banii atât de stupid înainte. Dar am fost surprins că mai puțin de 3 ore mai târziu, un împrumut în valoare de 52.000 de dolari pe care l-am aplicat pentru mine a fost efectiv transferat în contul meu.

Întregul proces este simplu. Și creditele de urgență la rata de 2% am primit repede, încă mai cred că este greu de crezut că este adevărat. Am crezut că visez când am primit un avertisment de la banca mea. Acum, inima mea este plină de bucurie. Sfatul meu simplu pentru oricine caută un impuls autentic de a obține o sumă de împrumut legitim pentru a începe o afacere sau pentru a finanța un proiect este să le trimiteți prin e-mail acum și veți fi surprins de cât de surprins am fost. Doresc să mulțumesc în special doamnei AUGUSTA IBRAMHIM pentru faptul că a dat contacte în acest forum.

 Și dacă îi chemați și primiți un împrumut de la ei și asta nu este totul, ei au un viitor care oferă, de asemenea, sfaturi financiare cu privire la modul în care investiți împrumutul pentru a vă asigura că nu veți deveni niciodată săraci din nou în viața și acest serviciu. Gratuit, vă rugăm să răspândiți vestea bună, astfel încât și ceilalți să poată beneficia. Vă mulțumim, trimiteți-le din nou prin e-mail ^ "augustaibramhim11@gmail.com"
^, Numele meu este Annabelle Johnson Contactați-mă, acesta este e-mailul meu ^ "annabellej24johnson111@gmail.com"
 Notă: Dacă sunteți încă neclintit, vă vom lăsa să mergeți și să încercați alți creditori, dar aveți grijă de companiile false și fiți atenți, totul este înșelătorie. dar vă pot garanta că vă voi ajuta să obțineți împrumutul dacă ne conformați.
Multumesc si Dumnezeu sa te binecuvanteze.
  Fie ca Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti

OFERIM TOATE TIPURI DE ÎMPRUMUT - SE APLICĂ PENTRU ÎMPRUMUTURI AFFORDABILE.

Cauți un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Global Finance Limited oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul
augustaibramhim11@gmail.com

 APPLICATION DATA
1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stat:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupatia:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Suma imprumutata necesara:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Religia:
15) Ați aplicat înainte:
16) Data nașterii:

Vreau să știi că ALLAH nu va lăsa oamenii buni să-și facă foame, dar el va păstra răi din ceea ce vor.

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor falși, Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți în orice situație financiară sau Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o mică afacere și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraudă. și vă pot asigura că ceea ce altă companie nu poate face pentru dvs., o voi face pentru dvs. și vă voi face fericiți și vă veți zâmbi pe față. îți dau cuvântul meu doar să ai încredere în mine și nu vei regreta să faci afaceri cu noi, căutăm mai multe, pentru că suntem aici să ne ocupăm de toate problemele tale financiare, lucru din trecut.

Vă pot asigura 100% că suntem o companie de încredere care în prezent înființează o schemă în formă de împrumut de achiziție pentru a ajuta diferite persoane fizice, precum și organizațiile care au intenții de renovare, datorii? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi persoanelor fizice și firmelor din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii.

Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.

Suma maximă pe care o împrumutăm este de 500.000.000,00 în următoarele
valută: Dolari americani de stat, Europa și marii britanice (GBP).

Creditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciile pe care le meritati. Programul nostru este cel mai rapid mod de a obtine ceea ce aveti nevoie intr-o clipa. Reduceți-vă plățile pentru a ușura efortul pentru cheltuielile dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza pentru orice scop de la vacanțe, la educație, la achiziții unice. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

Dacă sunteți interesat să obțineți un împrumut, atunci vă rugăm să ne scrieți cu cerința de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: augustaibramhim11@gmail.com
Cu stimă,
Doamna AUGUSTA IBRAMHIM
augustaibramhim11@gmail.com

Solicitanții interesați ar trebui să contacteze doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

A trebuit să împrumutați bani de la persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare de a rupe permanent impasul care a provocat băncile, de la respingerea dosarelor de creditare? Sunt un expert financiar individual care poate face un împrumut de la 2.000 € până la 35 de milioane de euro și cu condițiile care ușurează viața. Pentru mai multe informații, contactați-mă.
Email: giustistefano05@gmail.com

Aveți nevoie de un împrumut ... ..?

Dalson John, un creditor privat de bani și, de asemenea, gestionarea proprietății. Iată o ofertă bună de împrumut pentru toți cei care au nevoie de sprijin financiar la un nivel scăzut de 3%. Îmbunătățirea împrumutului Crucii Roșii vă puteți spune la revedere tuturor crizelor și dificultăților dvs. financiare. Noi acordăm împrumuturi din orice sumă. Ne luptăm împotriva crizei financiare și oferim spațiu pentru societatea noastră pentru un viitor bun atunci când ne facem afacerea. Dacă sunteți interesat, ar trebui să vă informați interesul și vă vom asista în acordarea împrumutului.

Camila Eduardo
Email: mircoinvestmentloanfirm@gmail.com
Consultant / consultant.

Aveți nevoie de un împrumut ... ..?

Dalson John, un creditor privat de bani și, de asemenea, gestionarea proprietății. Iată o ofertă bună de împrumut pentru toți cei care au nevoie de sprijin financiar la un nivel scăzut de 3%. Îmbunătățirea împrumutului Crucii Roșii vă puteți spune la revedere tuturor crizelor și dificultăților dvs. financiare. Noi acordăm împrumuturi din orice sumă. Ne luptăm împotriva crizei financiare și oferim spațiu pentru societatea noastră pentru un viitor bun atunci când ne facem afacerea. Dacă sunteți interesat, ar trebui să vă informați interesul și vă vom asista în acordarea împrumutului.

Camila Eduardo
Email: mircoinvestmentloanfirm@gmail.com
Consultant / consultant.

Aveți nevoie de un împrumut ... ..?

Dalson John, un creditor privat de bani și, de asemenea, gestionarea proprietății. Iată o ofertă bună de împrumut pentru toți cei care au nevoie de sprijin financiar la un nivel scăzut de 3%. Îmbunătățirea împrumutului Crucii Roșii vă puteți spune la revedere tuturor crizelor și dificultăților dvs. financiare. Noi acordăm împrumuturi din orice sumă. Ne luptăm împotriva crizei financiare și oferim spațiu pentru societatea noastră pentru un viitor bun atunci când ne facem afacerea. Dacă sunteți interesat, ar trebui să vă informați interesul și vă vom asista în acordarea împrumutului.

Camila Eduardo
Email: mircoinvestmentloanfirm@gmail.com
Consultant / consultant.

zdravo
 Svatko tko ovo vidi diljem svijeta, na ovom su mjestu mnogi prevaranti, imam dobre vijesti za dijeljenje. Molim te, pridružite mi se da budem sretan i zahvalan vjerovniku. Upravo sam dobio zajam od GLOBAL FINANCE LIMITED koji je legitiman.
 Ovako ću dobiti njihove kontakte. Vidio sam svjedočenje gospođe Wulan Sari iz Rumunjske na ovom forumu o tome kako je dobila zajam od nje i dala im e-mail svima "augustaibramhim11@gmail.com" pa sam ih odmah poslao e-poštom i odgovorili su na moj e-mail, Iskreno , U početku sam jako uplašen jer sam izgubio svoj novac tako glupo prije. Ali, bio sam iznenađen što manje od 3 sata kasnije, zajam u iznosu od 52.000 eura koji sam podnio zahtjev za stvarno prenesen na moj račun.

Cijeli proces je jednostavan. I zajmovi u hitnim slučajevima po stopi od 2% nisam dobio nikakvu naknadu. Nije mi potreban jamac. Do sada sam još uvijek teško vjerovati da je to istina. Mislio sam da sanjam kad dobijem upozorenje iz moje banke. Sada je moje srce ispunjeno radošću. Moj jednostavan savjet svakome tko traži istinski poticaj da dobije legitiman iznos zajma za pokretanje posla ili za financiranje projekta je da ih e-poštom sada i iznenađeni ste koliko sam iznenađen. Htjela bih posebno zahvaliti Nuliani novi za davanje svojih kontakata na ovom forumu.

 A ako ih nazovete i dobijete zajam od njih, a to nije sve, oni imaju budućnost koja također pruža financijske savjete o tome kako uložite svoj kredit kako biste bili sigurni da više nikad nećete postati siromašni u vašem životu i ovoj službi. Besplatno, širite dobre vijesti tako da drugi mogu imati koristi. Hvala, ponovno ih pošaljite e-poštom ^ "augustaibramhim11@gmail.com"
^, Moje ime je Julia Simon Kontaktirajte me, ovo je moja poruka e-pošte juliasimon460@gmail.com
 Napomena: Svi scammers traže registraciju, budite oprezni, sve je muljaža. Neka vas Bog blagoslovi
Hvala vam

Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a-ți plăti facturile, a începe o afacere sau vreun fel de împrumut, contactați domnul Jean Carlos pe { Creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 }

Salutare, lume ,

Vreau să împart mărturia împrumutului meu cu tine.

Am experimentat primul serviciu de calitate cu acest donator, numit (LUCIANO LOAN INT,) care ma ajutat cu adevărat să-mi plătesc facturile medicale când am îndrăznit să plătesc bani pentru că eram văduvă.

Un prieten de-al meu ma referit și la ele. când aveam de gând să fac o operațiune majoră și nu aveam bani în acel moment, mi-au venit ajutorul și în mai puțin de 48 de ore suma de 80.000 de euro a fost depusă în contul tău.

Dar pentru a spune adevărul, am fost inițial nervos, dar când am cerut curaj și mi-am urmat politicile de credit, împreună cu sfaturile prietenilor mei,

la sfârșit m-am văzut zâmbind.

Dacă nu aș fi fost pentru acest împrumut, aș fi fost mort.

Am luat chiar un nou împrumut de la ei pentru a-mi începe afacerea după recuperarea mea, pe care acum o plătesc și eu.

Singurul meu sfat acum este că orice organism care are nevoie de bani reali îi va contacta prin e-mail: (lucianoloan@outlook.com) și va primi un împrumut de la ei.

Salutari

Dl Richards Franklin

Numele meu este Alex Jack din Statele Unite. Vreau să-i mulțumesc lui Christy Walton, care ma ajutat să obțin un împrumut. În ultimele trei luni, am căutat un împrumut pentru a-mi achita datoriile, toată lumea a încercat să mă bată din banii mei până când i-am cunoscut pe Christy Walton. ea a reușit să-mi dea un împrumut de 300.000 de euro. ea vă poate ajuta, de asemenea. ea a ajutat și alți colegi de-ai mei. Dacă aveți nevoie de ajutor financiar, contactați compania prin e-mail (christywalton355@gmail.com) Cred că vă poate ajuta. Contactați-i pentru a obține ajutor, așa cum ma ajutat. de mai jos sunt cuvintele ei de încurajare pentru cei care caută un creditor legit și onest creditor privat contactați compania prin e-mail (christywalton355@gmail.com)

Aveți nevoie de un împrumut pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou? Daca da, va rugam sa ma contactati astazi pentru un imprumut rapid la rata dobanzii de 3% pe e-mail mi ASAP prin: russell.credit40@gmail.com

Buna tuturor. Am vazut comentarii de la persoane care si-au luat deja creditul de la ANGGA DIMAN si apoi am decis sa-mi aplica recomandarile si acum cateva ore am confirmat in contul meu personal o suma totala de 30.000 Euro pentru care am cerut. Aceasta este o veste buna si sfatuiesc pe oricine care are nevoie de un împrumut real pentru a aplica prin e-mailul lor (anggadiman1@gmail.com) Sunt fericit acum ca am obtinut imprumutul pe care l-am solicitat

Aveți nevoie de un împrumut de urgență de la 1.000 la 100.000.000,00? Dacă da, reveniți la noi acum la: alexloanservice@yahoo.com

Buna!
Eu sunt doamna Janice Albert din vestul statului american
Statele Unite, am o ruptură
până când am găsit această adresă de e-mail a companiei
care mă ajută să obțin un împrumut pentru afaceri, și
acum vreau să folosesc acest mediu scurt pentru a
felicit compania de mai sus pentru fast și
banii sigure pe care mi le împrumuta fără nici o formă
garanție, am împrumutat 15.000 de dolari din companie
pentru a-mi salva afacerea și multe altele, i-am văzut
mail pe internet, toată lumea dă mereu
mărturie pentru ceea ce au făcut, așa că am repede
i-au contactat și toți au făcut totul pentru mine
fără stres și banii mei au fost trimiși
contul meu 24 de ore mai târziu, am fost surpriză și simt
bucuros, acum am acum o afacere standard
agent de control care mă ajută, acum voi sfat
cei care au nevoie de împrumut de urgență să îi contacteze la
email: johnloanfirm2@gmail.com vor ajuta
vă imediat și amintiți-vă să le spuneți
te-a îndrumat. și puteți să mă contactați la: janicealbert30@gmail.com
și Dumnezeu să-l binecuvânteze pentru el

Am acordat împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii rezonabilă de 2%. E-mail la: (anggadiman1@gmail.com) dacă sunteți interesat de oferta de împrumut.

O zi buna,

Acest lucru este de a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, completați cererea de mai jos pentru mai multe detalii despre împrumutul nostru și contactați-ne prin e-mail. harryloanfirm56@gmail.com ce mă interesează via +1 (909) 375-5749

buna

Suntem o organizație creștină creată pentru a ajuta oamenii în nevoi de ajutor, cum ar fi ajutorul financiar. Așadar, dacă treceți prin dificultăți financiare sau dacă vă aflați într-o situație financiară dificilă și aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere sau aveți nevoie de împrumut să-ți plătești datoriile sau să-ți plătești facturile, să începi o afacere frumoasă sau dacă ți se pare greu să obții împrumut de capital de la băncile locale, contactează-ne astăzi prin e-mail mrssandrabrenceloanfunds@yahoo.com pentru biblie spune "" Luca 11:10 Toată lumea care cere primeste; cel ce caută găsește; iar celui care bate, ușa se va deschide ". Așa că nu lăsați această ocazie să vă treacă prin faptul că Isus este același ieri, astăzi și pentru totdeauna mai mult. Vă rog, acestea sunt pentru cei care se îngrijesc serios și se tem de Dumnezeu.

Numele dumneavoastră:
SEX;
VÂRSTĂ;
Țară
Sumă împrumutată:
Durata împrumutului:
SCOPUL ÎMPRUMUTULUI;
VENITUL TA LUNAR;
Număr de telefon mobil valabil:

Vă mulțumim pentru înțelegerea dvs. de contact, așa cum așteptăm

Salutari
administrare
E-mail: mrssandrabrenceloanfunds@yahoo.com

VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM BANI PENTRU A PLATA BILETELE SAU PENTRU A INCEPE O NOUĂ AFACERI, ÎMPRUMUT PERSONAL CONTACT VIA: mrssandrabrenceloanfunds@yahoo.com PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII.

Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe activitatea sau pentru a vă plăti facturile și o finanțare corporativă pentru bunuri imobiliare și orice fel de finanțare a afacerilor. aplicați acum la? ( Christianfinance11@gmail.com ) Oferim, de asemenea, împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Îți dau împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați să contactezi acest e-mail: Christianfinance11@gmail.com

Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile, a începe o afacere sau vreun fel de împrumut, contactați domnul Jean Carlos pe { Creditplusfinance11@gmail.com }

Buna,
numele meu este Siti Aminah din Indonezia, vă rog să sugeram că toți cei de aici ar trebui să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți creditori falși de credite pe internet, dar aceștia sunt în continuare cei reali în compania de împrumuturi false. Am fost scammed de 4 împrumutatori diferite de împrumut, am pierdut o mulțime de bani pentru că am fost în căutarea unui împrumut de la compania lor. Aproape că am murit în acest proces pentru că am fost arestat de oameni pentru că am fost datori.

Aproape am renunțat până când am cerut sfatul unui prieten care mi-a prezentat creditorul inițial al împrumutului și o companie foarte fiabilă care este mama Alicia Radu care mi-a luat împrumutul de 800 de milioane rupia Indonezia în mai puțin de 24 de ore Fără presiune și într- rată scăzută a dobânzii de 2%. Am fost foarte surprins când mi-am verificat contul bancar și am constatat că suma creditului pe care am solicitat-o ​​a fost transferată în contul meu bancar fără nici o întârziere sau dezamăgire, așa că am promis că voi împărtăși vestea bună, astfel încât oamenii să poată obține un împrumut cu ușurință fără presiune din Mama Alicia Radu

Vreau să ai încredere în mama ta Alicia Radu, pentru că e foarte utilă în viața mea și în viața mea financiară. Trebuie să vă numărați foarte norocoși să aveți ocazia să citiți astăzi această mărturie. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați mama Alicia Radu prin e-mail: (aliciaradu260@gmail.com)
De asemenea, poți să mă contactezi prin e-mailul meu: (sitiaminah6749@gmail.com) dacă ai nevoie de informații despre cum am primit împrumutul de la mama Alicia Radu, ești foarte liber să mă contactezi și îți voi răspunde cu bucurie pentru că te poți ajuta altele după ce ați primit împrumutul.

Buna,
Sunt doamna Olivia Daniel, Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a-ți plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a-ți îmbunătăți afacerea? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă sau în alte scopuri? Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Nu căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut! acordăm împrumuturi companiilor, entităților private și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2% pentru o perioadă fixă de 1-20 ani și o perioadă de grație de șase luni înainte de începerea tranșei lunare. Ne puteți contacta prin e-mail prin: (oliviadaniel93@gmail.com)

Aveți nevoie de împrumuturi pentru proiecte, investiții, împrumuturi personale, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru locuințe, credite pentru studenți, credite de consolidare și împrumuturi pentru diverse proiecte? pentru cei care doresc să obțină un împrumut de la compania noastră ar trebui să ne contactați astăzi la (ericfinancee@gmail.com sau ericfinancee@outlook.com) sau vizitați site-ul nostru ericfinancee.wixsite.com/ericfinance și obțineți împrumutul dvs. astăzi.

Aveți nevoie de un împrumut pentru orice motiv dacă da, contactați-ne astăzi pe adresa ericfinancee@gmail.com

Alo

aveți nevoie de împrumut ? dacă da ?

Va rog sa ma contactati pe e-mail meu

Suma creditului: .........................................?

Perioada de amortizare: .............................................?

mulțumesc

e-mail: luizaaguiero0001@gmail.com

                                         
WhatsApp / +33752848130

GREȚIUNI DE LA MULȚUMIRE! În ceea ce privește faptul că ați devenit membru al Marelui Lumină.
(BINE ATI VENIT LA LUMEA ILLUMINATI). SUNTETI UN POLITICI, DOCTOR, INGINER, MODEL, STUDENT, FAMILIE DE AFACERI SAU FEMEIE PENTRU INTREBARI PENTRU WISDOM, FAME, POWER, CUNOAȘTERE SI WEALT !!! Deveniți un membru astăzi și faceți uz de aceste "OPORTUNITATE DE AUR", marele organizație iluminată vă va face faimoase și bogate, vă va scoate din rădăcină și vă va duce la o înălțime mai mare dacă ați fi aspirat mult timp să fim și împreună vom Domnia lumii cu puterea mare și puternică a iluminaților, a vieții lungi și a prosperității pe pământ cu viața veșnică și jubilarea.

Completați formularul și contactați-l
US TODAY VIA EMAIL:
Joinilluminatiworld2017@gmail.com sau Whatsapp
+233 23866 6703

Nume……….
numele de familie...........
Țară……….
Statul de origine ..........
Data de nastere……….
Ocupaţie.............
Venit lunar...........
Sex……….
Adresa……….
Telefon……….
Adresa de email……….
Și trimite-ne o fotografie cu tine
{ALTERNATIVA ULTIMELOR NOASTRE |

Bună Ziua Domnule/Doamnă

O sun pe dna. Maria Elena VEGA .Am lucrat în cadrul băncii naționale din țara mea,în prezent femeie de afaceri pensionat de afaceri oferta de împrumut între special grave și cinstit,și eu zic grave și onest în special pe continentul nostru, și unul mai de toate în lume.
Eu sunt un special acordat împrumuturi de bani de la orice persoană din interes cu scopul de a da un impuls pentru aceste activități.Dar pentru că de multe persoane care au fost în căutare de finanțare pentru reporniți activitățile lor a fost că am avut de a împrumuta bani, cu obiectivul de a contribui la satisfacția de nevoile lor,și are doar o rată de 2 % și care nu a vrut să-mi restituie am avut pentru a dezactiva pentru a face împrumuturi între persoane fizice.Dar niste prieteni mi-au recomandat să înceapă să plătească pentru că sunt prea multe înșelătorie în oferte de împrumut între special de azi și, de asemenea, escrocii publica pe toate site-urile și dacă s-au întors în domeniile lor, au con.
Prin urmare,în urma aceste sfaturi și întotdeauna în scopul de a ajuta toți oamenii,Corect,Cinstit,Înțelept,Serios, de Încredere, plin de viață și în măsură să respecte aceste angajamente, din nou, am prezentat oferta mea de împrumut între persoane fizice.
Oferta mea variază de la 1000 la 1.000.000.000 persoane, de data asta, serios și sincer,i-am spus serios și cinstit fiind în nevoile reale, rata dobânzii este de 2 % pe orice termen de plata.
Și să vă informez că eu sunt o femeie cu calitati necesare și dau cel mai bun pentru a-mi împrumut pentru clienții mei, fără nici o dezamăgire.Am primit chiar și cu martori pentru că eu sunt deja mi fac teste un pic peste tot pe continent și în lume. Și te rog să împărtășească încrederea și totul va fi bine.
Sunt disponibile pentru a satisface clienții mei într-o durată maximă de 24 de ore pentru a vedea două zile de la primirea de formularul de cerere.

NUME DE FAMILIE : ..........................................

PRIMUL NUME : ..........................................

TARA : ..........................................

SUMA : ..........................................

NUMĂRUL : ..........................................

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați-mă pe adresa de e-Mail : marenavega999@gmail.com

A ATENȚIE : nu fi jefuit de către creditori false, în scopul de a-l regret,pentru că au publicat o mulțime de pe site-uri deghizându-se ca creditorul să vă rip off. Vă mulțumim pentru a face contact cu mine și de așteptare pentru a citi de la tine.

Bună ziua,
Ești în nevoie de un împrumut? Poate banca de a refuza un împrumut? Suntem aici pentru a vă ajuta financiar, tot ce trebuie să faci acum este să ne trimiteți cu detalii în spațiul de mai jos formatul și trimite-l la noi prin e-mail și înapoi Ia-împrumut imediat de orice valoarea fiecărei țintă.

nume:
Suma necesară:
durata:
țară:
adresa:
scop:
Telefon:

Așteptăm răspunsul dumneavoastră.

E-mail: Morisloancompany1@gmail.com
Site-ul: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany
Toate cele bune,
MORIS FRED

Ai nevoie de asistență financiară?
A face tu căuta fonduri pentru a achita credite și datorii?
Noi dăm afară de împrumut cu o rată a dobânzii de 1,00%
Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informații: michaelandrewloanfirm@hotmail.com
Va rugam sa ne scrie din nou cu informațiile de împrumut;
- Numele intreg:
- Suma creditului necesare:
- Durata creditului:
- Scopul creditului:
- Oras-tara:
- Telefon:
- Cum ați auzit despre noi:
Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informații: michaelandrewloanfirm@hotmail.com
Cu stimă,
Dl Michael Andrew
Așteptăm cu nerăbdare să aud de la tine cat mai repede posibil.

Ești în nevoie de asistență financiară, și a fost refuzată de către băncile din cauza scor de credit rău? e-mail michaelandrewloanfirm@hotmail.com și a obține un împrumut la fel de ieftin ca și rata de 2% pe anumm.

Oferta de împrumut :
Am acordarea de împrumut variind de la 2000 la 8000000 € orice persoană care are nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară. vă rugăm să contactați-mă prin adresa mea de mail pentru mai multe informații. E-mail: pailler.olivier90@gmail.com

oferta de împrumut și finanțarea rapid și grave :

Buna ziua,sunt un individ care oferă împrumuturi la international cu un capital care va fi folosit pentru a acorda împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt și pe termen lung variind de la 2000 la 8000.000€ pentru toate persoanele serioase fiind în nevoile reale, rata dobânzii este de 3% pe an .Am acordă împrumuturi Financiare , Credit imobiliar , Credit de investiții,
Credit auto , Credit de nevoi personale . Sunt disponibile pentru a satisface clienții mei într-o durată de maxim 3 Zile de la primirea de formularul de cerere. Persoană nu serios să se abțină contactati-ma acum: reicheldirk33@gmail.com

oferă împrumuturi între special în România
Sunteți în căutarea unui împrumut de urgență să fie:
- Pentru a relua activitățile
- Renovarea interiorului apartamentului, casa, constructii, etc ...
- Pentru un proiect
- Sau pentru alte motive
Dar, din păcate, banca vă cere condițiile în care nu sunt în măsură să umple. Nu există mai multe griji, vom acorda împrumuturi variind de la 1.000 de euro la 5.000.000 euro
NB: "Un credit pe care se angajează și trebuie rambursat. Verificați rambursarea înainte de a vă angaja capacitățile "Noi lucrăm doar cu oameni serioși.
Direct contact E-mail: loaneuropa@gmail.com

Bună ziua, numele meu este Adriana Javier, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 45.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 200.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge, afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în decembrie 2014, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, dna Camila pedro, că în cele din urmă m-au ajutat obținerea unui credit într-o companie. mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, înregistrați numai prin dna Camila pedro prin e-mail: camilapedro93@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: javieradriana93@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere.
Mulțumesc.

Buna,
Sunt Episcopul T.D Jakes, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa:
(bishopjakesloancompany@gmail.com)

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: martinca.teofil@yahoo.com

Esti o persoana care vrea sa castige bani online? Nu ai loc de munca? Sau vrei doar niste bani in plus, pe care sa-i castigi in timpul tau liber? Cautam colaboratori MUNCA LA DOMICILIU! Oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin e-mail; nu este necesara experienta;
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time);
-contract legal de comision; plata se calculeaza in functie de implicare si realizari;
-scrisoare de recomandare.
Cerinte:
- cel putin studii medii (liceu);
- persoana dornica sa invete lucruri noi;
- persoana pozitiva, increzatoare in fortele proprii.
Pentru a solicita detaliile necesare, trimiteti INFO la adresa de email: dbr59@yahoo.com
Atitudinea ta este cheia succesului! Acţionează acum!

Daca pe voi va invata la scoala ca ungara este la originea limbii etrusce iti poti impuca linistit profesorul.
Daca zicea ca Homer a fost ungur , asta da , mai credeam , ca grecii tot unguri sunt la origine . Dar etruscii ???? Asta nu se poate ...:)))))
Halal intelectualitate aveti ...
Da si voi nu aveti nimic in cap sa credeti bazaconiile astea

chiar asa de ardelean cum viseazá toti national-socialistii mioritici dar la articolul ásta cu peste 15.000 de vizionari... si-a dovedit-o din plin.
Sincere felicitari.

De românul Bolyai ai auzit? Cauta în presă, ca ai el era român. Cu toate ca n-a avut buletin de România, pe vremea lui nici nu exista încă România. După același logica si Horty era român, doar familia lui era ereditară din Baia Mare.

A fost doar CONTEMPORAN cu România si asta doar un singur an: Ian 1985 - Ian 1960.

Ian 1859 - Ian 1860

Én is köszönöm!

vă iau toată natia în p..ă de opincari jegosi !

este sá îti faci rost de o pulá.

Un neică nimeni se întreabă.........unde trăiesc,în ce realitate ?Uite unde,o zi oarecare........ Mă strigă vecinii,că o venit SMURDU,şi-l duce pe copilu meu . Soţia s-a apucat de plâns,eu bombăneam. Ştiam ce-o păţit băiatul. L-am învăţat ,că atunci când ia o palmă,să întoarcă şi obrazul celălalt. Dar când mârşavi-s mulţi,n-au loc toţi la un obraz. Aşa că io dat pe und-au apucat. Şi uite aşa ,astăzi,la nici o sută de metri, de poarta casei,a venit circul.....salvarea,poliţia,girofare...... şi binenţeles,ţi.ga.nii. În Luduş,ne susţinem etnia maghiară cam 30 % din locuitori. Problema ? Că ţig.anii îs mai mulţi. Na,dar nu -n acte ! Acolo-s români.Sadea.. În fine,asta-i realitatea mea,viaţa pe care o trăiesc. Plângere să fac !Nu ! M-am lecuit ! În anii precedenţi ,cam din 6 în 6 luni s-a repetat situaţia.Copii mei au rămas cu trauma,ţâ.ganii au sărăcit şi statul a umflat câte 1000 de lei la fiecare plîngere depusă. Deci ,cine are de câştigat ,când doi se bat? Mai ales că unu-i bozgor şi unul ţig.an.Realitate ? Pâna azi, a fost dureroasă ! De mâine .......

....ca un neică NIMENI mai mare ca tine e greu de gasit!...

Daca ai liceul- si ala facut la seral- e lucru mare!!

Înseamnă c-ai fost atent la replicile mele !Şi ia zâ ! Di şhe-aş avea nevoie de nişte hârtii,să-mi demonstrez capacităţile. După orişhe discuţie cu profesori,ingineri,directori,etc am parte de o strângere serioasă de mână şi respect. E suficient. Pentru un nimeni ce mi-s,chiar că-i suficient.Pentru-n pahar de bere,ţi-aş spune ş-un secret,dar aşa on line......

ce tare esti tu... RESPECT!!! STIMA bo$$!!! seful Clujului, se stie....!
-strangeri "serioase" de mana de la "profesori,ingineri,directori" etc etc :-))))
pai ti-ai demonstrat capacitatile clar, nene, dar clar! cui ii mai trebuie diplome? :-)))) rector te facem! :-))))))))) ce-i elea diplome?... :-)))))

si mai taiati voi si padurile ca sa stricam noi hartia pe diplome!

În 1994 mi-am făcut prima firmă.La Camera de comerţ şi industrie mi s-a spus că fără facultate nu se poate. I-am spus doamnelor,care aveau biroul tapetat cu diplome,că o să angajez absolvenţi de facultăţi ,ca să lucreze pentru mine. A ieşit scandal,dar am primit toate autorizările şi până-n ziua de azi mă folosesc de diplomele altora. Iar dacă tu crezi ,că la acest Trashnews comentează doar clujeni ,e clar cum ţi-ai primit diplomele.

Ei si uite asa, dintr-una in alta, a venit timpul ca bozgorimea si cu tsaganimea sa se intoarca inapoi in Asia de unde au venit. Ce frumos va fi Clujul nostru fara ei, fara scandaluri!

Ei si uite asa, dintr-una in alta, a venit timpul ca bozgorimea si cu tsaganimea sa se intoarca inapoi in Asia de unde au venit. Ce frumos va fi Clujul nostru fara ei, fara scandaluri!

Hai sa mori tu, macinat de ura care ti se scurge pe nas din creieru-ti putred!

din cáte si din care coltzuri al Imperiului Roman au venit strámosii tái "romani"?
Nici magyarii nu stiu cu precizie din care coltz al Asiei au venit dar cel putin au venit totzi din acelasi loc si si-au adus nu doar femeile si copiii cu ei dar chiar si caii. (áia cu care pretinde Marele împletitor de Funii cá vorbesc aceiasi limbá :)

Invazia Daciei nu a fost rezultatul incursiunilor dace la sud de Dunáre pentru eliberarea fratilor traci, toamna târziu dupá culesul viilor salvate de mânia lui Burebista. (asa cum scrie prin basmele patriotice) Roma lui Traian era aproape de colaps financiar si dacii si-au "copt-o" singuri falsificând monede romane cu aurul lor care era mult mai pur. Ditaimai podul a construit Traian peste Dunáre, 12 legiuni a trimis (spre deosebire de 3 sau 4 folosite în invazii similare)... si 170 de ani si 150 de tone de aur mai târziu, s-au trezit singuri urmasii femeilor dace si ai mercenarilor recrutati din diverse provincii ale Imperiului... nu tu rege sau împárat, nu Sarmisegetuza etc. doar niste drumuri mult mai bine facute decât cele actuale pe care sá poatá veni mult mai comfortabil si alti doritori de "pâine si sare" :)
No "latinilor" din cauza aurului si a romanilor cu care vá fáliti ati ajuns voi sá "cersiti din poartá-n poartá".

Avem si o "pilulá" cu datele Primului Rázboi si a anexarii Transilvaniei si a Banatului la România... dar noi sîntem o organizatie de porci capitalisti si avem tot tupeul sá cerem chiar si un down payment de 5 voturi înainte de afisare :)

de unde stii, ai fost acolo, golane bozgor?

ai comunismului ca tine nu-i mai scoate nici Dracu' din mentalitatea imbecilá în care v-ati ajuns.

Toti cei care încearcă să rămână obiectivi pot vedea că aici se ceartă două grupări naţionaliste care au furat articolul, făcând-ul câmp de luptă. Cele două grip

Sunt plini de amărăciune, ură si silă. Sr ceartă între ei, dar si cu a treia grupare de oameni care în earcă să-i împace.

Primele 2 grupuri constau fiecare doar dintr-o singura etnie. Al 3. e omogen. Primele 2 doar critică si înjură agresiv, a 3. rămâne pasnică si după o vreme "dispare".
Mie î-mi spun tot atitudini. Întrebati un psiholog ce inseamnâ ele, si decideti de parte cui să alăturati, cui să dati crezare.
Vai de tar unde majoritatea constă din asemenea oameni.... Doane Dumnezeule ai milă.

Terminati cu NATIONALISMUL!
Vremea lui a trecut!
Pacat!
N-am stiut sa-l pretuim dupa 1989!
De ani buni, Romania e o COLONIE in care-si baga picioarele oricine, iar romanii is niste slugi nemernice!

Oferta de împrumut :
Am acordarea de împrumut variind de la 2000 la 8000000 € orice persoană care are nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară. vă rugăm să contactați-mă prin adresa mea de mail pentru mai multe informații. E-mail: reicheldirk33@gmail.com

1989 nu erau slugi ci "dragi tovarasi" si nu oricine ci doar "organili" si le bagau.

Sunt aproape in totalitate de acord cu continutul articolului. Partea cu Beke Istvan insa scartaie rau. Pentru ca actiunile lui si, probabil si ale altora care ii impartasesc opiniile (chestiuni care vor trebui sa fie, desigur, dovedite) poarta un puternic accent nationalist. Aici nu discutam despre un individ care a furat niste maruntisuri de pe o taraba si acum il infieram spunand "uite hotul, ungurul-ungurul !!", facandu-ne ca am uitat ca hotia nu are nationalitate si ca, slava Domnului (sic), au si romanii get-beget destui "reprezentati de cinste" in acest...domeniu. Ci exact despre ceva ce vrea sa traseze, cu mijloace violente, o linie de demarcatie intre nationalitati. Asa ca, hai sa nu mai amestecam lucrurile, intr-un mod aparent nevinovat. Cea mai mare minciuna este cea care contine 99% adevar si un strop de (tentativa de) manipulare. Sper ca nu imi veti sterge comentariul sub vreun aparent pretext (injurii, limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta) pe care nici dvs nu il credeti. Nu ati face decat sa imi subliniati spusele.

Șansa unui venit suplimentar

Bună ziua,

Sunt Sanda Bucuroaia, îndrumător într-un proiect internaţional de excepţie.
Vă ofer posibilitatea reală și extrem de avantajoasă de suplimentare a veniturilor, lucrând de acasă, în timpul liber, în acest proiect! Veţi fi plătit după cât munciţi, prin contract legal, de comision.
Se începe cu training oferit gratuit, fiind necesare:
-       acces la un computer conectat la Internet,
-       minimă experienţă de utilizare a lui,
-       cunoștințe de navigare pe Internet,
-       răbdare,
-       perseverenţă şi
-       seriozitate maximă.
Acest proiect este unul care are la bază foarte multă seriozitate și care are un potențial uriaș. Prin intermediul acestui proiect veți avea multe avantaje:
·            Lectiile pe care le-ați urma (trainingul gratuit) v-ar învăța foarte multe despre lumea afacerilor și despre dezvoltarea personală, de care mulți români au nevoie în ziua de azi când stresul ne urmărește mereu. 
·            După 3 luni de activitate și atingerea unui prag de realizări veți primi o scrisoare de recomandare prin care se atestă că ați dobândit experiență în domeniul marketingului, scrisoare care reprezintă un avantaj foarte mare față de cei care nu au așa ceva atunci când doresc să se angajeze. 
·            Un alt avantaj este acela al banilor, pentru că cei care aderă la acest proiectacum, înainte să înceapă etapa a doua, au șansa să câștige mult mai mulți bani, față de cei care se vor înscrie după. 
·            Activitatea este ușoară; aceasta implică lucrul pe calculator, cel mult o oră zilnic și este facută de acasă.
·            Veți beneficia din partea mea de un sprijin real, oferit cu toată căldura; vă ofer experiența mea.

Acordaţi-vă o şansă! Gândiți pozitiv!

Dacă sunteţi interesat să aflaţi detalii, vă rog să trimiteţi un email la adresa: scarisoara58@gmail.com

În cazul in care nu aveti timp pentru a lucra în acest proiect și aveți prieteni/rude care au nevoie de o scrisoare de recomandare sau de bani în plus, vă rog să le spuneți să ia contact cu mine prin e-mail. Voi trata pe toată lumea cu respect deplin.

Vă doresc o zi plină de satisfacții.
           Sanda Bucuroaia
____________________________________________________________________________

Ía dá tu mácar câte un leu la totzi áia care trebuie sá-mpingá de mouse peste "comentariul" tau... sau mai bine cumpara-ti de banii áia un spatiu decent de fácut reclame.

Dl Betzi esti mare!! MULTUMESC

Te lamuresc eu dl cu nume frumos "alt eu": Politisti ne nastem fiecare, si tu si eu, dar majoritatea invatam mai departe, iar restul raman tampiti ca dumitale

OFERTA DE MUNCA PART-TIME CU EDITURA, EXTREM DE SERIOASA SI LEGALA IN TOATA TARA!
PROIECTUL SE LANSEAZA LUNA VIITOARE SI INTERNATIONAL OFICIAL!!!
Cautam pentru EDITURA , operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Pentru un plus de siguranta iti vom pune la dispozitie la final si o copie scanata a unui extras de cont bancar cu plata castigului, adica o dovada foarte clara a seriozitatii absolute a acestei oferte!
Oferim contract in sistem part-time!
Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" pe adresa noastra de email: spitzerdan@yahoo.com

De ce crezi dumneata, a fii on a legii in ziua de azi e o onoare? Pe vremuri aparau populatia - omul de rand de infractori. In ziua de azi oameni ai legii apara infractorii cu imunitate politica si avere, de oamenii de rand.

Poftã mare sã ai !

Mai BEBE nu ne mai face natia de rusine ca si asa suntem asa cum suntem ..................

Asa e, ai dreptate viorel, ce mare roman esti tu............Dar sa sti si noi unguri avem problemele noastre, suntem xenofobi, revizionisti si plini de datorii.........iar femeile nostre sunt khurvele Europei..........

pe care l-au refuzat toate unguroaicele.
Si cum crezi tu ma "geza" ca s-a format maretul popor roman? S-or fi dus dacii la Roma sa-si aduca neveste ? Nu si nici romanii nu le-au adus vreo ***EDITAT***re. Romanii au adus doar foarte multi mercenari, adunati de prin toate colturile imperiului, care dupa ce i-au lichidat pe barbatii daci, la ce crezi ca le-au folosit pe femeile dace? La formarea poporului, normal... ce mai conta care dintre ei a fost tata si câte cohorte nu?

alt cuvânt care nu se poate scrie în culturalul CityNews.

Adevarul doare multora, dar astai viata! In comunism sate si orase intregi au fost 'mutate' din Moldova, Muntenia in orase Transilvanene , ca populatia sa se omogenizeze. In certificate de nastere nu se permitea nume unguresti, se traducea tot ce se putea in Romana. Voi vorbiti de istorie?!?

Pacat de atita mandrie clujene, mutatul in Transilvania nu prea ti a fost de folos.

Köszönöm !

@dr. Eva --

Mno, Evike, sus si jos, cat ceri pe-un numar?
Köszönöm si ...fara guma, bineinteles.

@dr. Eva Gyorffy--

Mno, Evike, sus si jos, cat ceri pe-un numar?
Köszönöm si ...fara guma, bineinteles.

13 ianuarie 2016. 1568,deci...448 de ani au trecut de la emiterea decretului privind libertăţile religioase din Transilvania. Turda fiind locul dezbaterilor dietei. Normele de aplicare s-au stabilit ulterior,mai exact după trei ani ,la Târgu-Mureş.Majoritatea populaţiei era catolică. Să evite luptele ,care au făcut ravagii prin Europa,nobilii au luat o decizie unică,până la acea oră. Ortodocşii ? Deja erau pe drum . E impresionant căt de mulţi bulgari,sărbi,croaţi,bosniaci,sloveni,macedoni,greci,armeni,etc, sub presiunea islamizări otomane,au fost nevoiţi să se refugieze pe la noi. Vedeţi istoriile localităţilor româneşti . Întrebarea mea,azi ,nu o zi oarecare: aştya ,veniţii in urma Edictului de la Turda,deci după 1568,sunt bozgori sau nu ? Dovezi ale invaziei sunt cu miile,bisericile catolice si protestante notând în decursul timpului, fiecare scandal provocat de noii veniţi. Da ,au fost situaţii când s-a furat un clopot sau au ocupat abuziv un sat,tot cu biserică, golit de turci.Deci înc-odată ! Sunt sau nu BOZGORI, ortodocşi veniţi de peste tot,după 1568 ?

aia nu se pun la socoteala ca-s ortodocsi, in manualele de istorie nu trebuie sa apara asa ceva despre ortodocsi.

Imi pare rau ca parintii vostrii nu v-au spus, va dau eu vestea proasta: MOS CRACIUN NU EXISTA! Acelasi impresie o sa aveti dupa ce mai scormoniti in pic prin istoria Europei! NU a murit nimeni din cauza ca a invatat, sau gresesc?

vă iau toată natia în p..ă de opincari jegosi.

s-o iei si-n pulá, sau n-ai decât una mica cu douá puncticele în partea de jos.

Domnilor de ce scrieti comentarii cand nici propria istorie nu cunoasteti ?! Ati invatat la scoala istoria comunistilor si asta se invata si in momentul de fața cu super eroi numai batalii castigate. Basmele sunt pentru adormit copii! Scoateti si voi capul din dos! Nu va convine realitatea? Aveti internet, invatati istoria popoarelor Europene, sau credeti ca toata Europa va minte, numai voi sunteti cei cinstiti? Stiti voi cum arata harta Europei inainte de pactul de la Trianon? Stiti voi cei sa scris in pactul respectiv si ce sa respectat? Stiti ca mai sunt 2 ani pana respectivul pact inplineste 100 de ani si pierde valabilitatea? Cat despre cuvantul "bozgor", majoritatea nici nu stiti ce inseamna. Invatativa istoria oameni buni!!!, dupa aia sa mai discutam, cine este bozgor in Transilvania!!!

Asta-i istoria care te-au invatat comunistii unguri? Stii cum arata harta Europei pana sa navaliti voi barbarii, din stepele Mongoliei?

uite bre harta ieuropei zas pi limbaju tau.
http://www.liveleak.com/view?i=890_1367106116

Da' tu stii cum arata Europa Occidentala pana sa navaliti voi "civilizatii" peste ea...??

Acum, pe bune, nu ar fi fost culmea umilirii lui Beke Istvan sa fi fost numit "extremistul roman Beke Istvan" ?

Ungurii care vor sa mai traiasca aici in Transilvania si in general in Romania trebue sa se supuna legilor romanesti si devina romani, asa cum foarte bine spune Putin !!

corect!

Altfel li se va da la orificii ....!

ADEVARUL este numai unul: TOTI astia care scrieti impotriva ramaneti in continuare doar niste bozgori neînsemnați, cum zice Ciprian!

foarte corect a punctat Ciprian -bozgori neinsemnati !! Bravo Cipi !

Ai pus punctul pe i !

Luni într-un interviu acordat publicației "Bild" din Germania, Vladimir Putin a declarat ca nu granițele sunt importante, ci bunăstarea oamenilor și dreptul lor la autodeterminare. "AUTODETERMINARE"! Parca am mai auzit undeva cuvântul sta...
Un nou mecanism de dezbinare a cohabitării productive, își face simțită prezența și pe meleagurile noastre.
Se sădește animozitate intre români și maghiari, și se otrăvește orice deschidere prin care se vrea prezentarea valorilor comune pe un ton de amiciție care sa comunice comunităților de ambele parți, respectul infailibil cu care ne prezentam în fata caracterelor remarcabile, care ne pun pe harta lumii prin excepționalul lor.
Nici un gând bun sau o înclinare de căciula, nu poate fi lăsat sa treacă de la vreun român la vreun maghiar, fără ca vreo sluga infecta sa arunce o lumina ridiculizanta, peste însuși noțiunea ca ar exista o posibilitate sa avem respect fata de cineva de alta etnie, și vice versa.
Ciprian Aron... ești un gunoi ieftin, dar categoric plătit scump sa scrii cea ce scrii.

Károlyi Béla/Márta

Ce mai putem face acum?! Blestemul ancestral ne urmareste de sute de ani...Pacat ca le-am furat caii...:)...

Romanii gen,,Eu'' sunt niste idioti de o natie spurcata funariota,nu merita ca astfel de oameni sa traiasca intre noi.Sigur este o vinitura nespalata nationalista care habar nu avea pana acu cativa ani ca in Cluj traiesc si maghiari alaturi de alti concetateni si sigur nu stie ca foarte multi clujeni romani vorbesc foarte bine ungureste fiindca pe vremuri de traia fara nationalism intre vecini.Esti un jeg ordinar imputit.

Interesant ceea ce scrieti.
Eu vad tocmai invers ,d-le Eu!
N-as indrazni sa formulez asa ceva pentru o natiune intreaga.
Asa ceva numai fascistii au facut.

In cel mai rau caz romanii sunt putin repet putin nationalisti in schimb despre unguri se poate spune lejer ca sunt nu doar nationalisti inraiti dar chiar sovini si chiar fascisti !

Da ! Şi maghiarii sunt puţin iredentişti,iar rumânii,care vor şi Moldova subjugată,nu sunt iredentişti deloc. Facem pe graniţă poduri din flori,pe sub ele curgând vin,vodcă,lapte şi miere. Cam aşa io prostit şi p-ai noştrii olahi,pe urmă o mutat vreo 3 000 000 de bozgori din sud şi est şi le-o -nchis gura tuturor. Amu cei mai înverşunaţi sunt ultimii veniţi, ca bozgori.D-aia n-au curaj să-şi spună numele.

romanii au problema ca nu au istorie de mii de ani cum au maghiarii, cehii,bulgarii, evreii...fara istorie si fara stat milenar nu prea ai nimic in afara de ura fata de alte atnii, in Ardeal impotriva maghiariilor,everiilor si romiilor (de sasi nu mai vorbesc, pe ei a-ti purificat in 80 de ani, pe cand din anii 1200 pina in anii 1920 de catre statul maghiar au fost ocrotite cu autonomie teritiroala si nationala).

Hallo D-nule Aaron ! Ce parere ai despre tolerantul de mai sus ? Nimic? Iti place cum rastalmaceste cuvintele? Ia explica-i care a fost statul milenar care ti-a deportatdin Cluj la Auschwitz bunicii?

Mai Itzik, esti tocmai bun de publicat in Ludas Matyi..:)...Auzi, istorie milemara...:)...Daca ar fi mai putini dobitoci ca tine,care au impresia ca le stiu pe toate, lumea ar fi mai buna...

Statul german s-a format pe vremea lui Bismark pe la 1871 deci noi romanii suntem intr-o companie selecta. Dar desigur nici noi romanii, nici germanii nu ne putem compara cu maghiarii care au un stat de la facerea lumii in buricul lumii. Ungaria a sost de fapt stat catolic,nu maghiar, atat vreme cat maghiarii erau o minoritate penibila. De unde pana unde isi revendica maghiarii macar Ungaria? Cat despre germani, dupa razboi au disparut fara urma din Polonia, Cehia si Ungaria unde erau majoritari in Budapesta. La noi au supravietuit pana in anii 90 cand au plecat exclusiv din motive economice, migratie care s-a inregistrat inclusiv din RDG in RFG.

Care este istoria aia veche sa stim si noi cu cat e mai veche decat a noastra a romanilor?

Care istorie veche, aveti ???

Avand in vedere ca peste tot in lume exista locatii geografice (rauri, munti, lacuri, orase, sate, etc.) cu denumiri care au sens exclusiv in limba maghiara... tu ce zici, oare ce istorie veche avem? Si asta este doar un singur exemplu, pentru ca azi n-am chef sa ma contrazic cu indivizi care evident sunt inca la nivelul de dezvoltare a maimutei :).

Pentru confirmarea celor afirmate mai sus, v-as ruga sa-mi dati macar un exemplu...

Na hai ca accept provocarea.
Uite doar cateva exemple din Romania: Meddgyes (Medias), Almas, Kapus (Capus), Gyulafehervar (Alba Iulia ), Tovis (Teius), Nagylak (Nadlac), Bako (Bacau - denumirea orasului vine de la un individ care se numea Bako...), Nadas, Aranyos (Aries), Kovesd (Cuiesd), Udvarhely (Odorhei), Maramarossziget (Sighetul Marmatiei), Szeplak (Suplac), Sajo (Sieu), Algyogy (Geoagiu Bai), Csukas (Ciucas), Poganyos (Poganis), Ludas (Ludus), Fuzes (Fizes), Nadrag, Ujlak (Uilac), Kisfalud (Chisfalau - apropo, "falau" in denumirea multor sate "romanesti" vine de la falu, cuvant care inseamna sat in maghiara), Szorenyvar (Turnu Severin), etc. etc.

Acum am eu o provocare pentru tine (sau pentru altii): ce inseamna mai exact denumirile romanesti a locatiilor de mai sus? Uite asa se poate afla foarte usor cine a locuit acele zone prima data :).

Kapus, in traducere poarta, portar...Recensamantul de la 1850 releva o populatie de 3342 locuitori, din care 2149 romani, 1061 maghiari. La 1880, alt recensamant...4178 locuitori, din care 2562 romani, 1493 maghiari. Cred ca am demonstrate ce trebuia...:).

Nu ai demonstrat nimic. Eu vorbeam de originea denumirii acelor localitati. Kapu inseamna poarta, kapus poate insemna portar sau "cu porti" (de exemplu locul cu multe porti...de la multe case...ma rog, banuiesc ca e prea complicat). Localitatea Kapus este denumit, pana in ziua de azi, si de romani, Capus, si nu portar. Oare de ce? Oare nu pentru ca denumirea originala era cea in maghiara?

In general denumirile originale au si un sens, nu sunt doar niste aglomerari de litere aiurea (uite, de exemplu alma din Almas inseamna mar, meddy din Medggyes - sau Medias - inseamna visina, Nadrag inseamna pantaloni, nad din Nadas inseamna stuf, csuka din Csukas - sau Ciucas - inseamna stiuca, Nagyvarad - sau Oradea - inseamna cetate mare, Sebes inseamna rapid, etc.).

Daca aceste localitati au fost locuite prima data de romani, de ce denumirile lor au un sens numai in limba maghiara. Oare nu este mai logica explicatia ca romanii au venit ulterior si au preluat pur si simplu denumirile maghiare si le-au romanizat? Pentru ca asa arata. Pentru ca, daca astea ar fi fost denumiri antice romanesti, nu ai fi avut nevoie de Wikipedia sa traduci 1-2 denumiri de localitati. Le-ai fi inteles pur si simplu.

...:)...Explicatii logice ar fi destule. Nu sunt lingvist, nici istoric, ti-am prezentat niste fapte recunoscute istoric, nu divagatii despre nadragi, visine si alte bazaconii...:). Ma folosesc tot de copy-paste si in urmatoarea completare...:''Există mai multe legende despre aceste locuri. Spre exemplu, originea numelui Căpușu ar fi cuvântul Kapu, care în limba maghiară înseamnă poartă și face referire la faptul că, undeva în negura timpurilor, la intrarea și la ieșirea din localitate erau construite porți mari din lemn, pe sub care erau nevoiți să treacă cei ce aveau treburi în zonă.

O altă legendă faină spune că pe teritoriul actualei comune ar fi avut loc o mare bătălie prin secolul al X-lea, în care luptătorii maghiari conduși de Tuhutum i-ar fi învins pe cei români conduși de Gelu. În această bătălie, spune legenda, Gelu, conducător al unei formațiuni statale cu populație românească, ar fi fost grav rănit și cu greu a putut să se retragă spre Gilău, unde, conform unui cronicar anonim al vremii, ar fi murit. Cert este că în Gilău există un loc numit „Fântâna lui Gelu”, unde, în 2001, a fost ridicată o cruce în amintirea voievodului român.

Tot legat de trecutul îndepărtat am aflat că cea mai veche atestare documentară a satului Căpușu Mare datează din 1282''...Deci, cred ca s-a inteles...In anul 1282, zona era cucerita de unguri, asa ca prima atestare documentara apartine lor, cu denumirea evident ungureasca. De ce romanii nu I-au schimbat numele? Din bun simt...Si toleranta...:)

Bine, dar te rog sa incerci sa oferi macar o singura explicatie logica.
Ce faci tu este sa dai copy/paste la informatii gasite pe Wikipedia, dar eu am intrebat altceva: de ce acele localitati au denumiri maghiare, care sunt folosite si astazi de catre romani, in forma romanizata?

..:)...Nimic mai simplu...:). Incepem cu Mediaș (în latină Media, germană Mediasch, în maghiară Medgyes, în dialectul săsesc Medwesch, Medveš)...''Descoperirile arheologice arată că pe vatra oraşului au existat aşezări umane încă din neolitic (5500 - 2500 î.e.n.) şi care s-au perpetuat în toate perioadele istorice, fără întrerupere. Din perioada dacică s-au descoperit urme ale unei fortificaţii, un tezaur şi alte obiecte, iar din perioada romană, urme de aşezări cu atelier de fierărie şi alte indicii care arată existenţa unui castru. Mai departe este atestată prezenţa goţilor, a slavilor şi a populaţiei autohtone.

Odată cu apariţia regatului maghiar, istoria locului se animă sub impulsul colonizărilor cu saşi şi secui. Conform tradiţiei, Mediaşul a fost întemeiat la 1146, fiind cel mai vechi oraş al Transilvaniei, dar alte surse contrazic această ipoteză şi dau naşterea oraşului mai târziu. Prima menţiune documentară sigură datează din 1267 deci este foarte probabil că Mediaşul exista deja de mai multă vreme la acea perioadă. De asemenea, tradiţia spune că la început a existat un nucleu de case în jurul unei biserici construite pe ruinele castrului roman şi că la 1200 ar fi trăit aici 100 de locuitori...'', incheiat citatul.La fel pot continua cu oricare dintre localitatile enumerate...

Interesant, Ctedrala catolica de incoronare din Alba Iulia (Gyulafehérvár) a fost fondat in 1002, si totus Mediasul e mai veche? Medias care n-are nimic comun cu medi ci cu MEGGY - visina, si daca vrei sa trduci suna Visinesti ca paltinesti dupa paltin. Dar sa-mi explici urmatoarele: Cuvintele oras, hotar, aldamas, marfa, chibzui, gandi, lacas, casa, locui, sunt preluate din limba maghiara, cum adica, de la un popor "migrator" cuvintele necesare pt. a exprima expresiile vietii stabilita? Inainte de a sari in sus, si in italiana, si in germana (etc), casa, haus tot din maghiara ház se trag

,,Inainte de a sari in sus, si in italiana, si in germana (etc), casa, haus tot din maghiara ház se trag,, Serios? Pai, voi ati vazut case numai atunci cand ati ajuns in Ardeal, poate vrei sa spui ca denumirea de cort vine din maghiara- omologati repede cuvantul sa nu vi-l ia fratii vostrii- gypsi

Nu eu zic, ci un savant amerivan:Professor Grover S. Krantz, anthropologist at Washington State University, studied the history and origin of the various European languages and published his findings in the book, Geographical Development of European Languages (Peter Lang, 1988). Professor Krantz set up certain guidelines, which he used diligently in his analysis, applying them uniformly to all European languages. He structured and based these guidelines on human behaviors and life-sustaining requirements such as climate, the length of the growing season, and the quality of land for herding or agriculture, etc. Regarding the Hungarian language, he arrived at the following conclusion; on page 11 he writes:
"It is usually stated that the Uralic Magyars moved into Hungary from an eastern source in the 9th Century A.D. I find instead that all the other Uralic speakers expanded out of Hungary in the opposite direction, and at a much earlier date."
Furthermore, on page 72, we find the following observation:
"Given these objections the actual Uralic-speaking distributions would allow only one alternative explanation - that the family originated in Hungary and spread out in the opposite direction. This poses no serious problem if the time for this origin and dispersion is put at the earliest Neolithic. If this is true it means that Hungarian (Magyar) is actually the oldest in-place language in all of Europe."

,,În anul 1982, sub patronajul Academiei Maghiare de Științe, a fost tipărită o carte de lingvistică numită „A Magyar Szokeszlet Roman Elemeinek Tortenete” în care se dovedește că 2.333 de cuvinte din lexicul de bază al limbii maghiare sunt împrumuturi din limba română!!! "

1. Cuvinte , dar din ce domeniu?
2 Cu Academiei Maghiare de Științe sunt trei probleme de cand Habsburgii si-au bagat nasul (1867) - ma refer la istorie si lingvistica,stiitele sociale- n-are nimic comun cu stiinta, nu e maghiara, deci nici academie nu este, Teoria finno-ugrica a fost creata de doi "savanti" austrieci, Budenz si Hunsdorfer, care nici nu cunostea limba meghiara, au lucrat dupa dictionar, ne luind in seama caractarul agglutinant a limbii maghiare. Dupa austrieci, au venit alte "nationalitati" si comunistii, si ei si urmasii lor inca sustin prostia finno-ugrica
3. In limbile agglutinate sunt radacini de cuvinte din care prin aplicarea sufixelor, la verbe si prefixelor poti sa creezi noi cuvinte, astfel sunt familii de cuvinte, cu aceeasi radacini. DACA UN CUVAT APARTINE UNEI DIN ACESTE FAMILII DE CUVINTE, NU POATE FII PRELUATA DIN ALTA LIMBA, ESTE PRODUSUL LIMBII RESPECTIVE. DACA AI UN CIRES IN CURTE, NU CRED CA GASESTI PE EL FRUNZA DE STEJAR. Cum este cazul cu casa, radacina HZ (hoz, hez, vocala in fuctie de armonie vocala) inzeamna (directia) locul(ui) unde unde ma aflu, haza=acasa, dar si Patrie, daca vorbesti de un popor care se afla in teritoriul respectiv. Ház casa unde te duci acasa, háza casa lui unde se duce el acasa EmberHEZ- la omul respevtiv - te duci, adresezi, vorbessti, Húz tragi ceva, in directia unde esti etc.
4. daca nu ma crezi, studiaza lucrari straine, nu in limba romana sau maghiara.
5. daca nu crezi ce zice Grover Sa***EDITAT***l Kranz, ca limba cea mai veche din EU este limba maghiara citeste pe savantul italian Michelangelo Naddeo :- THE 10,000 YEAR LONG HUNGARIAN CONTINUITAS
6. Daca mai ai dubii Mario Alinei: Etrusco: una forma arcaica di ungherese: tot italian
7. Poti sa ramai la minciunile lui Daicoviciu, dar ar fii pacat sa ramai inselat de minciunile istoriei fabricata la comanda comunista.

Interesant, stimabile! Nu ai incredere in Academia Maghiara, in schimb crezi in tot felul de teorii scrise de neaveniti. Sincer? Nu esti prea departe de dacopati.-,,limba cea mai veche din EU este limba maghiara citeste pe savantul italian Michelangelo Naddeo :- THE 10,000 YEAR LONG HUNGARIAN CONTINUITAS ''. Asta-i cea mai tare, mai tare decat a dacopatilor. Prima data, ar trebui sa cunoasca autorul tau de basme, cand au ajuns ungurii in Europa. Din cate se pare avem doua specii noi: secuiopatii si hungaropatii.

Szamosujvár - iar romanii au tradus Gherla, dar traducerea corecta ar fi "cetatea noua de pe somes";
apoi ce legatura este intre "cetatea noua de pe somes" si Gherla, numa voi o stiti.

Ho, numa'ncet cu butelia...:). ''Pe vatra actuală a localității au fost descoperite urmele castrului roman în care a staționat Ala II Gallorum et Pannoniorum, parte din cele opt unități militare romane localizate în Dacia Porolissensis...''....''Prima atestare documentară a așezării datează din 6 ianuarie 1291, când a fost menționată "Gerlahida" ("Podul Gerla", hid = pod). Atestarea apare într-un document emis de regele Andrei al III-lea al Ungariei, act prin care locuitorilor Ocnei Dejului li se confirmă anumite privilegii... De-a lungul timpului localitatea va apărea menționată sub mai multe nume...'', printer care si ''Armenopolis''...Pune mana pe carte...:)

Sebes,Bistriţa,Bistra ,de la Deda-- înseamnă acelaş lucru,spune-ne tu !

mai domol cu pianul ... ca prostesti lumea cu prea multa eruditie. bistrita/bistra e nume de origine clar slava (de la bistro=repede).

Nu te-ai prins ,ş-ai ? De eram faţă-n faţă,m-apucai de ceva ! Botanistule ! Şi ia ză ! Chiar serios ? Au trăit slavi prin Ardeal ,pe urmă au dispărut ? Au murit toţi ? A,prostul de mine ! S-au maghiarizat toţi,dar numele a sute de localităţi au rămas tot slave. !Cel puţin pe hărţile ungureşti,că la rebotezarea de după 1920 ,puţine au mai rămas. Şi dacă tot eşti aşa atent ,ia spune,Lechinţa,Lechincioara--vreo 10 sate-n Ardeal--de la ce vine ?

Mai incet cu ''apucatul'', fiindca ai cam luat-o pe aratura...Conform Wikipedia, pentru Bistrita- ''Denumirea provine din limba slavă, semnificația actuală în limbile moderne provenite din aceasta fiind de repede/rapid sau intelligent...''. De la acelasi termen slav au fost botezate si restaurantele frantuzesti ''bistro''. Lechinta?! Vestigii neolitice (nu cred ca vreun mustacios s-a aventurat in acea perioada pe aici...), mai apoi apare un sat sasesc cu acest nume...Pot continua, insa nu cred ca mai are rost...

esti un nesimtit total si fustrat ca nu esti instare sa faci nimic

esti un nesimtit total si fustrat ca nu esti instare sa

Multumesc!
Ati vorbit din inima mea! Sunteti OM!
Multa sanatate si viata lunga va doresc, ca avem mare nevoie de OAMENI ca dumneavoastra!

De acord cu subiectivismul unor ziaristi din presa romaneasca. Dar in exemplul dat recent nu au gresit cand au scris elogios de romanul Levente, pentru ca este si roman, tot asa cum romani sunt atatia artisti si oameni de mare valoare cu nume tipic romanesti sau nu, dar care sau format, au trait si creat in Romania. Nu mai zic de cei nascuti din atatea casatorii mixte, cum cred ca sunt majoritatea cetatenilor, chiar de etnie declarata romana sau maghiara. Gresesc doar cei ce folosesc mentionarea etniei in mod tendentios ...

Ziaristii si cititorii ar trebui sa stie ca sunt si multe persoane cu nume ce nu suna romaneste dar care se considera romani (chiar si din cele mentionate), tot asa cum sunt si unii cu nume romanesti ce nu se mai considera romani...

s-au

Daca erati putin atenti v-ati fi pus intrebarea de ce i-a spus VOrban lui David Cameron ca nu e corect ca cetatenii sai(ungurii) sa fie tratati diferit in UK fata de britanici. Daca a ajuns sa ii spuna oficial, e o problema mare. Si ungurii merg la munca in Vest, pentru ca nu castiga bine si nu se traieste grozav nici la ei. Altfel nu i-ar fi pasat lui Orban.

dar macar viktorasu lor o avut c.oaie sa-i spuna lui cameron, in timp ce pe victorasu nostru nici in p.la nu l-o durut cand engleji faceau tam tam ca vin romanii si bulgari si le iau locurile de munca.....daca nu ti minte da un ctrl+F pe goagal.
in timp ce viktorasul lor a trecut in constitutie ca pamantu e mostenire nationala si nu se vinde la straini, victorasu nostru & company la-u vandut si inca mai vand la hectare intregi strainilor
...........
etc....dar pt aia tot viktorasu lor e considerat dictator si al nostru aproape erou (chiar daca mai face niste drumuri pe la dna) aici e un alt bai cu boboru asta, ca numa corupti, semianalfabeti (cu bacu la 24 de ani), fosti securisti...etc o stiut sa voteze de 26 de ani.....si ar mai fi multe de spus....

Prost esti....Vorbesti de Ponta? Pai a fost lasat la vatra cam demultisor! Pe ce lume traiesti?? Cand a fost el considerat aproape erou?

Dragul meu.... Pe acte scrie Romania, ai dreptate. Asta inseamna ca sunt CETATENI romani. Dar stii, nationalitatea e alta mancare!!! Daca tu traiesti in America, China sau unde vrei, nu uita un lucru... tot ROMÂN vei ramane!!!!

acolo daca ai activitati secuiesti cu pocnitori....mergi in concediu prelungit guantanamo.... apoi scaunul electric

Articol incoerent, fara substanta centrat pe o idee "politically correct" ce nu merita subliniata in anul de gratie 2016.

Esti malitios domnule autor al articolului. Foarte malitios! Daca Beke Istvan ar fi fost prins in situatie similara in Ucraina, de exemplu, ce ar fi scris ziarele despre el? Ca un BOZGOR a fost prins, sau un ROMAN? Aud?

In Ucraina Beke nu ar fii sub arest, nu a facut nimic illegal. In Ucraina foarte multi ucaranieni invata limba maghiara de respect fata de maghiarii din Subcarpatia. Organizatia nazista SRI a aresta pentru ca este maghiar. deci vina lui este nationalitatea

Deci, tu realizezi ce scri aici? Esti paralel cu realitatea. Rau de tot.

Aici parerile sunt impartite, articolul este subiectiv si vrea sa ajunga la ideea ca tunci cand un roman de orice alta etnie ajunge celebru, sau face ceva laudabil inafara tara ni-l insusim. :) Chiar daca pana atunci ii facem bozgori, ***EDITAT***i sau alte denumiri nu gandim atunci cand scoatem niste cuvinte pe gura. Eu unul sunt de parere ca cei care traiesc in Romania, indiferent de religie, etnie. Felicitari lui Levente Molnar si a celorlalti care au facut istorie si au format generatii de aur in fotbal, gimnastica si actorie. :) O seara buna. :)

Pai vi-i insusiti :), chiar daca pana atunci ii faceti bozgori, t.igani, etc. Asta este adevarul, nu inteleg de ce deranjeaza.
Pentru a va face o idee despre diferenta dintre cetatenie si etnie, faceti un joc de imaginatie: sa zicem ca Vasile se naste in Basarabia. Ce este Vasile, ucrainean, sau cetatean ucrainean de etnie romana?

Foarte bun articol si foarte adevārat. Pacat ca nu sānt mai multi oameni in tara asta cl domnul Ciprian Aron. Problema este ca in primul rānd ca oamenii sant de mai multe feluri. Si aici nu vorbesc numai despre romani sau maghiari,caci oameni de toate felurile exista in toate tārile,fie ele europeni,asiatici,americani,etc. Totdeauna o sa fie oameni care sa traga jos restul oamenilor cu buna credinta. Totul tine de mentalitate si nu de nationalitate,daca toti am avea mentalitatea domnului Ciprian Aron nu ar mai exista nici un fel de problema in tara asta. Felicitari domnule Ciprian Aron!

Pune anunt pe Pomul.ro - anunturi gratuite din Romania!

Pomul.ro va fi promovat la televiziune, radio si pe internet, asa ca adauga anuntul tau acum pentru a putea avea clienti reali!!!

"singura chestie care-mi vine s-o rostesc" Greseala de exprimare. Era nevoie de un "pe". Nu m-am putut abtine.

bah! tu asta care ai scris articolu' ...in orice tara civilizata un cetatean de alta etnie este considerat cetatean al tarii respective in care traieste din moment ce are cetatenia respectiva. Acuma inteleg... ca mandria ta de roman "curat ", te-ar face sa spui ca noi, tre sa recunoastem faptul ca acest ROMAN, care se numeste Levente, este dintr-o vita mai nobila. Ghici ce si in Ungaria, Germania si alte tari exista cetateni de valoare de alte etnii dar, sunt cetatenii tarilor respective, care se mandresc cu ei. Intereseaza-te si cati romani re valoare exista in Ungaria. Si noi romanii facem la fel ne insusim ungurii care ne fac mandri ex. Levente. Tu nu esti unul dintre ei probabil ...asa ca du-te ..! lasa-l pe romanul Levente in pace.

Mai facut curioasa, poti sa-mi zici un nume care a facut mandra Ungaria si era Roman!

- Emanuil Gojdu - Gozsdu Manó in maghiara,a fost cetatean maghiar, de origine aromana, dar tot timpul s-a considerat roman, de averea lui se folosesc ungurii, nu romanii care sunt indrepatatiti. Un ajutor dat de jegosul de Ungureanu, o scarba care face umbra pamantului.
marea galerie a iobagilor romani, care au luptat pentru Ungaria pana in anul 1916, au luptat alaturi de iobagii maghiari pentru pamanturile grofilor.
Mai vrei?

Cate asemenea averi ale altor etnii ( evrei,sasi si unguri ex.) se folosesc romanii, de care nu sunt indreptatiti...De multe ori, de foarte multe ori lasate in paragina si batjocorite. Dar azi, si pe cele proprii....

Matei Corvin...:)...Mai vrei?

Asta este o greseala mare. El nu a fost roman, originea bunicului (Vajk) sau din partea tatalui este neclar (poate roman, poate cuman, poate maghiar) iar sotia lui Vajk era o femeie maghiara (Morzsinai Erzsebet). Mama sa a fost Szilagyi Erzsebet, o femeie dintr-o familie nobila maghiara. Astfel nu putem spune ca el era roman, ci numai are o posibilitate de a avea origini partial romane (intr-o patrime).

Matia Corvin ...''Viitorul rege s-a născut în 1443 la Cluj, ca al doilea fiu al lui Ioan de Hunedoara (vezi Familia Huniade) în casa lui Jakab Méhffi, socrul lui Stefan Kolb.Ioan de Hunedoara a fost un renumit conducător militar, descendentul unui cneaz valah (român), pe nume Voicu...''.

Esti asa de sigur ca Szilagyi Erzsebet era dintr-o familie nobila maghiara? Petofi Sandor din ce familie era? Era ungur, slovac sau sarb?

Petofi asa stiu ca era chiar polonez (Petrovics), la fel ca si Eminescu (Eminovici). Dar poate ca ma insel. Oricum, Petofi n-a fost maghiar, si nici Eminescu nu a fost roman din punct de vedere genetic, insa unul era maghiar in suflet, iar celalalt a fost roman, tot in suflet :). Si amandoi au fost poeti extraordinari.

roman a se citi olah sau valah, E cea mai mare greşeală a istoricilor şi mai ales a Academiei Române.Ăştia au fost în stare să modifice toate documentele redactate în ultimul mileniu. Defapt după daci şi romani, comform numiţilor de mai sus,au apărut direct românii.

Am mai multe dileme,dar nu mă abţin ! Cumanii şi pecenegii,tot din daci se trag sau şi ăştya-s bozgori ?

Intreabe-l pe capitanul cumanilor (este ales de cumani pana si in prezent, ca conducatorul cumanilor, dar in prezent are numai rol de protocol) din ungaria, unde sunt 2 judete cumane (Bács-Kiskun si Jász-Nagykun-Szolnok). Nu mai vorbesc limba cumana, dar limba lor e tot o liba aglutinanta ca si limba maghiara, mai aproape de limba turca. Au avut autoguvernare, erau oameni liberi ca si secui, in schimb au avut obligatii militare

Semi uj ! De hol vannak az olah kunok es besenyok ?

In moldova mai mult, mai putin in muntenia. . Inaintea formarii acestor doua formatiuni statale, sub protectoratul regilor Ungariei, a fost Cumania. Valahii mai inainte traiau in sud de Dunare, cum arata primul atestat scris de Kekaumenos in lucrarea sa Strategicon la sfarsitul sec. XI. Cumanni si besenyők (nu stiu cum se zice in rom.) sunt popoare de stepa, crescatori de animale mari ( bovine, cai) ducand aceelasi cultura si mod de viata ca si huni, avarii, maghiari, sunt popoare inrudite. Daca te duci la Kazahstan, te vei lamuri, si acum tin rudenia intre cele doua popoare, si acest lucru este demonstrat si genetic.

Pai bebe scumpule te-ai cacat prin partea opusa a sistemului gastrointestinal de aceea iti miroase gura.

Perfect adevărat spus

Numa asta stii, ca asta nu se-n invata... nu prea te forta la minte,nu cumva sa faci febra musculara la creier!FRAIERE!

@Miko Laszlo: LEGENDE....si labe triste in batiste......Romania vs Ungaria=din lac in putz....

Romania sau Uungaria vs Austria daca spuneai, te-am fi crezut.

Nu uitați că Ungaria este cu mult in fața României din toate punctele de vedere !!

Ar mai fi un ungur celebru. Stefan Birtalan, de aici din Salaj. De trei ori cel mai bun handbalist al lumii si pe locul sapte din toate timpurile. Sa nu uitam ca Romania a avut o echipa de handbal masculin de doua ori campioana mondiala in anii '70.

Na pai io inteleg ca pt uni " struguri sunt,cam acri " )).. dar e de la noi din Cluj omul asta sa fim mandri de EL !!!
Ca nu prea apare Globul ala din Aur asa des pe aici . Cautati putin pe net sa vedeti ca Romania are 4 premianti Nobel din care vro 3 minoritari ,dar toata lume zice ca s Romani ! si e bine sunt de ai nostri .
Na sa avem sanatate si romani si unguri ca io sincer in viata mea n- am avut probleme cu ei si azi maine am 70 ani .

articol de ***EDITAT***. ungurii sa se adapteze la romania. punct.
ca daca nu, ii f&&tem. CLAR?

raspunsul este NU
pot sa incerci odata si ramai fara pu..

REALITATEA: TACI SI UGE IN CONTINUARE, PARASHUTA

nu mai spune.... da de ce? dispare in gura ta cand i-o sugi ?

In primul caz nu s-a specificat ungurul Levente Molnar tocmai pentru a sublinia ca omul e nascut in Romania. Doar nu crezi ca romanii nu-si dau seama ca Levente e de origine maghiara? Daca era nascut in alta parte stirea nu interesa pe nimeni asa cum in toata Europa stirile din sport vorbesc cu predilectie despre sportivii nationali. In cazul lui Beke e evident ca nu puteau spune extremistul roman Beke pune bombe de ziua nationala a Romaniei. Zilnic apar zeci de stiri despre minoritari, anual mii. Dumneata preiei doar doua si tragi o concluzie.In consecinta ma intreb care e diferenta intre un troll demn de mila si un ziarist?

......oare unde priveste asa in departare Domnul din poza de mai sus ? In ce realitate traieste Domnia Sa ? Ce se intampla de ani si ani : zi de zi in Harghita si Covasna ? Din ce organizatie face parte beke si unde isi are originea aceasta ?Am fi inteles indignarea autorului fata de cei care permit ca o astfel de organizatie sa existe si sa se extinda !Sa stai sa publici articole acolo unde ,,comenteaza,, betzi/asd/andi/ si sa spui : ...ma mandresc ... te mandresti ? unde traiesc oamenii astia si in ce realitate ?

Pagini

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide