Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 18 Apr. 2012, 15:21
0
1932

Primăria dă milioane de lei unei firme din Târgovişte

6791_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Mai multe milioane de lei au intrat în ultimii ani în conturile unei firme din Târgovişte, municipalitatea contractând o serie de servicii cu această societate care se ocupă cu lucrări de cadastrare.

Cei mai mulţi bani, 2,2 milioane de lei, au intrat în conturile firmei Bloom Târgovişte după ce Primăria Bistriţa a reziliat un contract cu Geotop Odorheiu Secuiesc şi Geoland Bistriţa, cele două firme nerespectând termenele prevăzute de contract. În 2009, reprezentanţii Bloom preiau acest contract şi se angajează că vor efectua o serie de lucrări topografice şi de cartare imobiliară pentru întreg teritoriul municipiului Bistriţa, pe cele 2560 de hectare.

"Scopul lucrării îl reprezintă realizarea pentru suprafaţa intravilanului municipiului Bistriţa, respectiv de 2560,3 ha, a unui sistem unitar de evidenţă, măsurare, inventariere, gestiune şi actualizare sistematică a tuturor imobilelor (construcţii şi terenuri), indiferent de proprietarul acestora, precum şi a reţelelor edilitare din intravilanul municipiului Bistriţa, sub aspect tehnic şi economic, cu respectarea datelor de bază privind suprafaţa, categoria de folosinţă şi proprietarul.

Lucrarea este într-o etapă avasată de realizare, de peste 60% şi chiar de 100% pentru unele din categoriile de lucrări. Contribuţia de până acum a bugetului de stat a fost de 350.518,27 lei şi a reprezentat doar 15,74% din valoarea lucrărilor realizate, find asigurată doar până în anul  2008 inclusiv, cu toate că în fiecare an am solicitat în scris alocarea de fonduri din bugetul de  stat cu această destinaţie.

Diferenţa de 84,26% din valoarea lucrărilor realizate a fost suportată din bugetul local al municipiului Bistriţa. Aceste lucrări au fost şi sunt verificate şi recepţionate, conform procedurii, atât de comisia internă din care fac parte şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean B-N şi ai ministerului de resort desemnaţi de aceştia, cât şi, ulterior de către OCPI BN", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti.

Un alt contract încheiat de Primăria Bistriţa cu aceeaşi firmă este cel care vizează Cadastrul general pe teritoriul municipiului Bistriţa şi localităţile componente. Acesta a fost încheiat tot în 2009 şi are o valoare de 1,1 milioane de lei.

"La sfârşitul anului 2011 lucrarea de cadastru general era realizată şi recepţionată de comisia internă pentru 48,14% din suprafaţa municipiului, contravaloarea lucrărilor fiind suportată şi decontată integral din bugetul local al municipiului Bistriţa.

Lucrările executate pe sectoare, în municipiu şi localităţile componente, după caz, au fost şi sunt verificate şi recepţionate, conform procedurii, atât de comisia internă constituită de Primarul municipiului Bistriţa, prin dispoziţie, cât şi de către OCPI BN.

Până la 31.12.2011 au fost înmânate proprietarilor 426 de noi extrase CF iar în data de  27.03.2012 au fost înmânate încă aproximativ 220 extrase CF", mai spune Ruşti.

Un alt contract încheiat de Primărie cu Bloom Târgovişte este cel de întocmire a unui studiu de soluţie pentru utilizarea şi accesarea bazei de date GIS de către serviciile din primărie. Contractul are o valoare mai mică, de 10.400 de lei, lucrarea având ca scop identificarea unor soluţii pentru utilizarea bazei de date din lucrarea de GIS, Cadastrul general şi cadastrul spaţiilor verzi de către serviciile din cadrul primăriei şi de către deţinătorii de utilităţi, precum şi vizualizarea bazei de date de către toate persoanele interesate din ţară şi străinătate, obiectiv cuprins şi în Strategia de dezvoltare locală a municipiului Bistriţa pentru perioada 2010-2030.  

Pentru 14.800 de lei, Bloom a întocmit pentru municipalitatea bistriţeană un Plan Urbanistic Zonal care a suscitat reacţii virulente din partea celor care locuiesc în preajma Pieţei Decebal. 

Cristian Silaşi
foto: arhivă

Articole din aceeasi categorie
Tânărul a căzut într-un lac din Curtea de Argeș, după o ceartă cu sora sa
23 Sep. 2018
10:00
0
În perioada 20-30 septembrie Grădina Botanică ”Alexandru Borza” găzduiește cea de-a doua ediție a expoziției de fluturi vii ”Petale zburătoare”.
22 Sep. 2018
10:05
0
În urma unui control de fond desfășurat pe parcursul a circa 2 săptămâni, polițiștii au descoperit sute de cioate de arbori, nemarcate, ascunse sub grămezi de resturi de lemn, vegetație și pământ.
21 Sep. 2018
12:12
1
Oficialii Consiliului Județean (CJ) au anunțat astăzi semnarea de către Alin Tișe, președintele instituției, a ordinului de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru consolidarea depozit
21 Sep. 2018
11:54
0
Expoziția inedită a fost amenajată cu sprijinul muzeului de istorie din Zalău și până în la finalul anului va străbate întreg județul
21 Sep. 2018
09:44
0
Organizatorii Conferinței de Bune Practici în Administrația Locală care va avea loc în curând la Cluj au anunțat numele confirmate până acum pe lista de invitați.
21 Sep. 2018
08:45
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide