Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 12 Iul. 2017, 13:14
7
5283

CJ Cluj: "Guvernul PSD și Ministerul Agriculturii sabotează dezvoltarea Aeroportului". PSD Cluj: "Tișe a fost cuprins de insolație" (UPDATE)

Consiliul Județean Cluj, prin vocea președintelui Alin Tișe, acuză Guvernul PSD că blochează dezvoltarea Aeroportului. Practic, Direcția Agricolă, vrea să intre în posesia unor terenul de peste 12.000 de metri pătrați din incinta aeroportului.

a
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

"După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului, fiind folosite ca și platformă de garare pentru aeronave. În mod tendențios și cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, Ministerul Agriculturii, prin Direcția Agricolă, solicită nici mai mult nici mai puțin decât 12.018 metri pătrați din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea și proiectele de viitor ale Aeroportului, cât și dezvoltarea județului Cluj, în ansamblu", a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

CJ solicită, astfel, Ministerului Agriculturii să pună capăt acestor demersuri pentru că ar afecta negativ dezvoltarea aeroportului în mod direct și, implicit, dezvoltarea economico-socială a județului Cluj.

Reprezentanții CJ solicită, de asemenea, ca ministrul Agriculturii, în calitate de membru al Guvernului României, să facă demersuri alături de ministrul Mediului pentru a finaliza procedura de deviere a Someșului, un proiect derulat în exclusivitate de Ministerul Mediului tocmai pentru a putea continua lucrările la extinderea pistei de decolare-aterizare până la 3.500 de metri.

UPDATE

PSD Cluj a răspuns acuzelor venite din partea președintelui Consiliului Județean. Horia Nasra, președintele PSD Cluj, spune că Alin Păunel Tișe oferă informații trunchiate și mincinoase.

"Frustrat că stă pe banca de rezerve a PNL, Alin Tișe pare că a fost cuprins de o insolație de sezon, pentru că din postura de președinte al Consiliului Județean Cluj este inadmisibil să minți cu atât de multă nonșalanță și să arăți cu degetul spre un partid sau o instituție, când tu și acoliții tăi liberali din fruntea Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, Marius Nicoară, ați fost incapabili să rezolvați acest litigiu", a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Atacurile politice fără noimă, spun cei de la PSD Cluj, demonstrează lipsa de profesionalism, necunoașterea realității și neseriozitatea  conducerii acestei instituții.

Printr-o adresă din 2016, arată PSD Cluj, CJ a adus la cunostința Direcției Agricole că întreaga suprafață ocupată de platforma de beton este a Consiliului Județean Cluj, terenul figurând de fapt în actele ambelor instituții.

Ilarie Ivan, președintele departamentului de agricultură al PSD Cluj, spune că Direcția Agricolă a fost de acord cu rezolvarea juridică a situației încă din anul 2012, când a adus la cunoșținta Consiliului Județean Cluj că este de acord cu transferul acestui bun către Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, dovada fiind de fapt toată corespondența existentă prin care se dă acordul de principiu de renunțare la acest teren nefolosit de Unitatea fito-sanitară din anul 1991.

"Văzând lipsa totală de interes a conducerii Consiliului Județean, Direcția Agricolă Cluj a promovat un litigiu în instanță. Consiliul Județean Cluj trebuia să demareze procedurile pentru rezolvarea legală a situației. Oare președintele Consiliului Județean Cluj nu știe ce demersuri trebuiau întreprinse, pentru că este uluitor și populist ca Președintele Consiliului Județean să acuze Guvernul PSD și Ministerul Agriculturii pentru a acoperi ineficiența din ograda proprie", a declarat Ilarie Ivan, președintele departamentului de agricultură al PSD Cluj.

 

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

aloooooooo....dom Tise!.....terenul cu pricina e supt de cateva sinecuriste din CJ Cluj!......adica asa pe sub masa, cum se spune!
alooooooooooooo............institutiile locale de forta sa treaca la verificari temeinice!
saracu Tise a facut meningita!

Petrovici draghe!......una e etnia si alta e filogenia! - adica radacinile nationalismului romanesc in si pentru propriul teritoriu!
Din pacate, fortele transnationale si inconsienta clasa politica de astazi au reusit sa termine si PUNR si PRM - adica, mai pe romaneste, astazi a fi nationalist este o chestiune de lux cu risc maxim!
Lasa frate ca-i mai bine cu de-ai ca Tise, Boc, Basescu, Blejnar, Cocos, Udrea, Videanu, Berceanu, Verestoy, Fruda si alti mincinosi, hoti si vanzatori (a se citi tradatori)!
Pe cine deranjeaza adevarurile?
Aici era vorba de aeroportul international operational din Cluj, pe care Tise vrea sa-l termine ca merge bine!
Acum smecherul o da pe agricultura!............mare potaie!

Tişe-i mincinos de pute! N-are nicio legătură sula cu prefectura şi agricultura!
Lămuritoare ar fi poziţiile catorva madame gen Gaci şi Raţiu în legătură cu terenurile din incinta aeroportului!
Mare tupeu de pieţar are Tişe ăsta! Vezi-ţi dom-le de hotelurile lu matale!

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/59082-minciunica-lui-tise-directia...
MINCIUNICA lui TIȘE. Direcția Agricolă Cluj NU VREA TEREN de la aeroport. Avioane sunt doar în capul președintelui CJ
Publicat: 13:52, Scris de: Monitorul
Conducerea Consiliului Județean Cluj s-a dezlănțuit împotriva Guvernului PSD și Ministerului Agriculturii susținând că aceștia solicită peste 12.000 de mp de teren din incinta aeroportului. Direcția Agricolă Cluj spune că președintele Consiliului Județean Alin Tișe nu știe despre ce vorbește.

"După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Cluj, în mod tendenţios şi cu scopul evident al sabotării judeţului Cluj, doreşte obţinerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea judeţului Cluj, fiind folosite ca şi platformă de garare pentru aeronave. În mod tendenţios şi cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, Ministerul Agriculturii, prin Direcţia Agricolă, solicită nici mai mult nici mai puţin decât 12.018 metri pătraţi din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea aeroportului", susţine într-un comunicat de presă Consiliul Județean Cluj.

Reprezentanții Direcției Agricole Cluj spun că pe ei nu îi interesează acel teren din incinta aeroportului. Mai mult, ei susțin că au făcut demersuri prin care să cedeze acel teren județului, dar nu au primit niciun răspuns de la Consiliului Județean, dar peste ani s-au trezit cu terenul luat fără a fi înștiințați.

"Este vorba un teren mai vechi de la fosta Întreprindere de Pajiști și Fânețe care a trecut la Unitatea Fito-Sanitară care aparține de Direcția Agricolă Cluj. Din 2012, Direcția Agricolă Cluj a făcut un demers pe lângă Consiliul Județean pentru a prelua această suprafață pentru că noi nu o foloseam oricum. Dânșii au răspuns că vor discuta în ședință de consiliu, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Peste câțiva ani, am primit o înștiințare de la Consiliul Județean că respectivul teren nu ne mai aparține, dar cu toate acestea a rămas în inventarul nostru. Am inițiat o acțiune în instanță pentru a clarifica situația încât să ne fie scos și din inventar. Noi nu vrem înapoi terenul, nici vorbă, pentru ce să folosim acel teren? Dânșii zic că nu ne mai aparține, că este al județului, așa o fi, dar să se șteagă din inventarul nostru. Nu e normal să apară în inventarul nostru și să-l folosească altcineva. Noi nu mai vrem să îl folosim. Noi nu-l vrem înapoi, Doamne Ferește, pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem de fapt cu acel teren. Era bine ca cei de la Consiliul Județean să ne întrebe. Ce să facem noi acolo printre avioane? Noi aveam în trecut contracte de efectuare a tratamentelor fito sanitare aeriene, de aceea am avut acel teren", a declarat pentru Monitorul de Cluj Mihai Arsene, director adjunct Direcția Agricolă Cluj.

Poziția oficială a Direcției Agricole Cluj (DAJ) transmisă printr-un comunicat de presă:

"DAJ Cluj deține în administrare platforma tehnică de beton în suprafață de 12018 mp, bun care se află în proprietatea publică a Statului Român. Deși imobilul în discuție figurează în proprietatea publică a Statului Român, în inventarul Ministerului Agricol și în administrarea DAJ Cluj, în Cartea Funciară sunt înscriși în calitate de proprietari asupra anexelor județul Cluj și Aviatrans SRL. În privința SC Aviatrans SRL, printr-o sentință civilă rămasă definitivă s-a reținut că această entitate nu deține niciun drept asupra acestui imobil. Raportat la cele de mai sus ne aflăm în situația în care un imobil figurează în inventarul bunurilor aflate în proprietatea publică a Statului Român, cât și în inventarul bunurilor aflate în proprietatea publică a județului Cluj. În anul 2016 am primit o adresă din partea Consiliului Județean Cluj prin care am fost înștiințați că nu ni se mai recunoaște dreptul de proprietate asupra acestui bun. După primirea adresei sus-menționate s-au demarat procedurile juridice pentru clarificarea situației, deoarece este bun proprietate publică a statului român, în inventarul DAJ Cluj. Nu vrem să obstrucționăm niciun proiect, nu vrem să revendicăm niciun teren sau imobil, vrem doar să clarificăm situația juridică a acestei platforme, pentru a putea fi scăzută din inventarul DAJ Cluj"
http://www.monitorulcj.ro/actualitate/59082-minciunica-lui-tise-directia...

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

La fel ca si PUNR, PRM, PPR, etc ?!

Oferta speciala lucru la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide