Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Vineri, 07 Sep. 2018, 12:56
0
2529

CLUJ: Reparații la școlile speciale din subordinea Consiliului Județean

Unitățile de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj au finalizat „în bune condiții lucrările necesare pentru a asigura, odată cu începerea noului an educațional, condițiile optime derulării procesului instructiv-educativ și de recuperare, precum și a celorlalte activități specifice”, după cum anunță reprezentanții instituției.

Sala
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Toate unitățile de învățământ special de sub autoritatea forului administrativ județean beneficiază de autorizație de funcționare.

„Mă bucur să pot anunța faptul că școlile speciale de sub autoritatea noastră sunt pe deplin pregătite să-și deschidă porțile și să-i primească așa cum se cuvine pe toți elevii și preșcolarii. Copiii vor avea parte și în acest an de cele mai bune condiții de studiu, adaptate nevoilor și cerințelor fiecăruia", a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În ceea ce privește lucrările derulate în vederea asigurării condițiilor optime de școlarizare, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a efectuat pe parcursul verii lucrări de igienizare și reparații curente necesare pentru cei peste 150 de elevi cu dizabilitate intelectuală și elevi cu tulburări din spectrul autist ce beneficiază de serviciile educaționale și terapeutice ale școlii. Totodată, Consiliul Județean a achiziționat, prin intermediul programului destinat dezvoltării infrastructurii locale, mobilierul pentru 10 săli de clasă.

La Școala Gimnazială Specială Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată au fost igienizate clasele, grupurile sanitare și casa scării, realizându-se dezinsecţia în toate spațiile interne şi deratizarea, în exterior. De asemenea, alte operațiuni au fost cele de efectuare a verificărilor periodice la microbuzele școlare și a reparațiilor aferente, urmând ca unitatea să beneficieze în noul an educațional inclusiv de mobilier școlar nou pentru clasele primare şi de două panouri de baschet pentru curtea școlii.

În ceea ce privește Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flora" , și aici au fost realizate, în vacanța de vară, o serie de lucrări de reparații. Au fost, astfel, schimbate gresia, faianța și obiectele sanitare din toalete și hol, s-au zugrăvit și igienizat sălile de clasă și au fost efectuate reparații atât la nivelul acoperișului, cât și în ceea ce privește centrala termică. În acest context, instituția de învățământ special este pe deplin pregătită să primească cei aproximativ 120 de elevi.

Pe lângă activitățile de igienizare și zugrăvire, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca a înlocuit tâmplăria din lemn cu uși și geamuri termopan, a montat placaje de faianță în școală și grădiniță, precum și gresie pe hol și în magaziile din grădiniță și a demarat lucrările de reparații necesare. Totodată, au fost înlocuite jgheaburile și burlanele de scurgere de la clădirea liceului și s-a renovat atât magazia pentru alimente, cât și beciul din grădiniță și magazie.

În ceea ce privește Școala Profesională Specială „Samus", au fost efectuate reparații curente și zugrăveli la bucătărie, cantină și dușurile din internat. Totodată, au fost realizate lucrări de reparații și automatizări la poarta de acces în unitate iar elevii care au efectuat stagii de practică în meseria de zugrav au amenajat și igienizat patru săli-atelier. Igienizări și reparații s-au făcut și în camerele din internat și din școală, acolo unde situația a impus acest lucru. În anul educațional 2018-2019 unitatea școlară va funcționa cu 37 de clase de învățământ special gimnazial și profesional, având cca. 380 de elevi, dintre care trei grupe „A Doua Șansă".

Grădinița Specială a derulat operațiunile specifice începutului de an școlar - igienizări și deratizări, pentru cei 40 de preșcolari cu cerințe educative speciale înscriși în prezent și repartizați pe cinci grupe de nivel. Instituția de învățământ special face înscrieri pe tot parcursul anului școlar, în funcție de recomandările medicilor specialiști și solicitările părinților.

Școala Gimnazială Specială „Transilvania" Baciu a realizat, pentru asigurarea condițiilor optime la debutul anului școlar în care sunt înscriși 49 de elevi, o serie de lucrări de reparații ale pereților, precum și de igienizare și zugrăvire a spațiilor interioare din sălile de clasă, coridoare și alte zone în care se desfășoară activități.

În cadrul Liceului Tehnologic Special Dej, lucrările prilejuite de începerea noului an școlar au vizat amenajarea locului de joacă pentru elevi, în curtea interioară a liceului, acesta venind în sprijinul activităților recreative pe care profesorii le desfășoară cu cei cca. 140 de elevi.

Alături de lucrările de igienizare a sălilor de clasă și cele de reparare a mobilierului școlar, Școala Gimnazială Specială Huedin, unde sunt înscriși 60 de elevi cu cerințe educative speciale, s-a pregătit pentru anotimpul rece și a aprovizionat unitatea cu material lemnos necesar încălzirii spațiilor destinate învățământului.

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide