Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Luni, 10 Dec. 2018, 12:31
1
4005

Razie în trafic la Cluj. S-au aplicat 2.000 de sancțiuni

În perioada 3-9 decembrie, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au intensificat acțiunile în trafic, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și reducerea accidentelor de circulație. Aceștia promit că „acțiunile vor continua, iar polițiștii vor lua măsuri ferme față de cei care vor încălca regulile de circulație”.

raz
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Polițiștii clujeni, sub coordonarea Serviciului Rutier și a Serviciului Ordine Publică, au intensificat acțiunile în trafic, în special pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

„Sunt acțiuni cu efective mărite, în care au fost angrenați atât polițiști rutieri, cât și de ordine publică. Au actionat zilnic, în  medie, 100 poliţişti, aceşti fiind sprijiniţi şi de politişti locali. S-au folosit aparatele Trucam de măsurat viteza, aparatele radar instalate pe autospecialele de poliție și etiloteste. Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea și reducerea accidentelor rutiere, conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele nerespectării regulilor de circulație. S-a acţionat pe linia respectării regimului legal de viteză, a regulilor privind acordarea priorității de trecere pietonilor, precum și pentru combaterea traversărilor neregulamentare. De asemenea,  acțiunile polițiștilor s-au focusat pe depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii care consumă alcool și apoi conduc pe drumurile publice, creând astfel o stare de pericol în trafic”, au anunțat oficialii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 2.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 640 pentru depășirea vitezei legale, 332  pentru traversări neregulamentare și 53 de sancțiuni pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Au fost reținute 154 de permise de conducere,  53 dintre acestea pentru neacordare de prioritate pietonilor, 29 pentru depășiri neregulamentare, 11 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (fapta conducătorilor auto fiind sancţionată contravenţional), 12 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (pe numele conducătorilor auto fiind întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală), 5 pentru refuz recoltare probe biologice. De asemenea, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

La Cluj-Napoca , în 9 decembrie,  în jurul orei 02:48, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un tânăr de 24 ani, din comuna Livezeni, jud. Mures, în timp ce conducea pe DN1-E60, prin comuna Gilau, autovehiculul radiat din circulatie din data de 21 septembrie 2018. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În aceeași zi, în jurul orei 15:33, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un bărbat de 45 ani,  din Bucuresti, în timp ce conducea autoturimul pe DN1C-E576, prin comuna Iclod, jud. Cluj, având suspendat dreptul de a conduce.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Tot în 9 decembrie, în jurul orei 12:45, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au fost dirijaţi la un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada Cometei din Cluj-Napoca, jud. Cluj, ocazie cu care au constatat că un bărbat de 34 ani, din Cluj-Napoca, a condus autoturismul, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a recoltat o mostră biologică de sânge necesară stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În 8 decembrie, în jurul orei 18:45, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 43 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Constantin Brâncuși către str. Septimiu Albinii, unde a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În aceeași dată, în jurul orei 03:14, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 31 ani, din Deva, jud. Hunedoara, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Constantin Daicoviciu catre P-ța Muzeului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,50  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de   „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, fapta prevăzuta şi pedepsita de Codul Penal.

De asemenea, tot în 8 decembrie, în jurul orei 19:55, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida - Postul de Poliţie Comunal Apahida, au depistat un bărbat de 64 ani, din Cluj-Napoca. Acesta, în timp ce conducea autoturismul pe Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca Est, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale (autoaccidentare). În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

În 9 decembrie la ora 17:20, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, au depistat o femeie de 44 ani, din comuna Cornesti, jud. Cluj, în timp ce conducea prin comuna Cornesti, jud. Cluj, autovehiculul fără să deţină permis de conducere. Totodata s-a constatat faptul că autoturismul i-a fost incredintat pentru a-l conduce de către sotul acesteia, care se afla in autoturism în calitate de pasager. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „încredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducere pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

În aceeași zi, în jurul orei 16:12, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 ani din Gherla, iar la testarea sa cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,50  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

De asemenea, în jurul orei 22:50, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au oprit pentru control pe raza comunei Jucu, un autoturism condus de un tânăr de 21 ani, din comuna Jucu, jud. Cluj. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,80  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Tot în 9 decembrie, în jurul orei 02:10, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au oprit pentru control pe DJ109D de pe raza comunei Sic, un autoturism, condus de un tânăr de 23 ani, din comuna Sic, jud. Cluj, constatând că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea conducătorul auto a fost  testat  cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,50  mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ” și ” conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

În 8 decembrie, în jurul orei 23:40, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, Biroul de Ordine Publica si Compartimentul Rutier, au identificat un bărbat de 45 de ani, din Câmpia Turzii, jud. Cluj, care a condus autoturismul pe strada Laminoristilor din Câmpia Turzii, având o alcoolemie de peste 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea recoltării probelor biologice. De asemenea, autorizatia de circulatie provizorie a autovehiculului condus era expirata din data de 25.11.2018. În cauză se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de: ,,conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” şi "punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. În ziua următoare s-a dispus reţinerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Cluj, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat procurorului de supraveghere pentru a dispune măsuri în cauză.

Tot în 8 decembrie, în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej, au depistat un bărbat de 50 ani, din comuna Vad, jud. Cluj, în timp ce conducea autovehiculul pe raza comunei. Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „refuzul  sau sustragerea conducătorului unui vehicul de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
7
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Comentarii

Seara de seara se circula in Cluj cu 80-150 kmh.. politia ? INEXISTENTA ! De parca orasul asta nu ar avea legi ! Vin strainii si intreaba DE CE CIRCULA TOTI CU 100-150 KMH IN ORAS ?!?

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide