Terenul de 14 hectare pe care se va construi Spitalul Regional de Urgență Cluj, trecut oficial în domeniul public al Statului. Cum va arăta unitatea medicală
Hotărârea de Guvern prin care se aprobă înscrierea terenului din localitatea Florești, județul Cluj, pe care se va ridica Spitalul Regional de Urgență, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial.
Terenul are o suprafață de 14,3064 hectare și este situat pe strada Avram Iancu nr. 370 – 374, din Florești. Valoarea terenului este de 25.760.295 de lei.
Președintele Consiliului Judeșean Cluj, Alin Tișe, spune că aceasta este o etapă extrem de importantă în procesul de construire a viitorului Spital Regional de Urgență
"Vine la finalul unei proceduri complexe în urma căreia am transmis Guvernului un teren cu o situație juridică pe deplin clarificată și fără niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasării, planeității și accesului la utilități, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Potrivit prevederilor hotărârii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 de lei se va face în termen de 30 de zile, în baza unui protocol care urmează a fi încheiat în acest sens între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Sănătății.
Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății.
Totodată, a adoptat o hotărâre de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.
Ridicarea a trei spitale regionale la Cluj, Craiova și Iași se va face din fonduri europene. Pentru acest proiect, Comisia Europeană va aloca 150 de milioane de euro.