Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 19 Iun. 2012, 17:51
0
6816

Tratamente din petale

Între stările emoţionale şi boli există o strânsă legătură, există o relaţie de cauză şi efect, dezechilibrele emoţionale determină scăderea imunităţii organismului şi fiecare tulburare îşi are corespondent într-o anumită boala fizică. Iată ce descoperea în urmă cu aproape 100 de ani un doctor englez, ale cărui merite sunt cu adevărat recunoscute de abia în zilele noastre.

8592_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Medicul Edward Bach (1886-1936), imunolog, bacteriolog şi homeopat, sesizează că aceiaşi bolnavi suferind de aceeaşi boală nu răspund la fel la acelaşi tratament. El nu contestă valoarea vaccinurilor lui Pasteur (bacterii în cantitate infimă injectate în organism creează o stare de apărare), dar nu îi place ideea de a introduce în organism ceva, de fapt, toxic. 

Considerând apoi că terapiile aplicate bolnavilor sunt majoritatea foarte dureroase şi că ele agresează organismul, începe studiul găsirii unei metode simple, nedureroase şi accesibilă tuturor. Transformă vaccinurile în remedii homeopate- cele şapte aşa numite nosode Bach, cu utilizare  mai ales în bolile cronice şi ulterior, cele 38 de flori, care acoperă toate trăirile posibile şi care au corespondent în bolile fizice şi le vindecă.

Ştefana Kulcsar, terapeut clujean în remedii florale Bach, practică acest tip de medicina complementară de doi ani. 

„Terapia florală nu e o descoperire, e mai mult o iniţiere, dr.Bach a iniţiat această terapie holistică din experienţele propriei vieţi”, spune Ştefana. 

Terapia florală urmăreşte echilibrarea traumelor psiho-emoţionale, fiind consecventă principiului: tratează persoana şi nu boala. Terapeuta povesteşte cum a început totul: „Dr. Bach renunţă la tot şi merge în Ţara Galilor, urmându-şi intuiţia, nu ştia ce căuta. Avea o sensibilitate excesivă, simţea orice modificare de atitudine şi comportament emoţional. A adunat roua de pe flori şi a folosit-o pe aceeaşi structură de şapte nosode Bach pe care le inventase pentru stări emoţionale pe care el le intuia că există la pacienţii cu anumite afecţiuni cronice. A sesizat că, după  transformări emoţionale, oamenii se simt din ce în ce mai bine. S-a gândit să întoarcă forma unui picur de rouă şi a luat naştere un bol perfect, ca de cristal, umplut cu apă. În recipientul  cu formă asemănătoare, umplut cu apă şi cu flori deasupra, soarele pătrunde prin flori şi determină apa să preia informaţia, plus energia electromagnetică de la soare. Florile descoperite cresc doar într-o anumită zonă din Ţara Galilor, care acum este protejată de lege, iar apa din remediu este specială, ea provine dintr-un izvor cu calităţi vindecătoare”, spune terapeutul. 

Cum se prepară remediile florale?

Există două metode de preparare în funcţie de tipul de plantă:

Metoda soarelui este utlilizată pentru plantele care înfloresc la sfârşitul primăverii şi în timpul verii, când soarele este puternic. Se colectează dimineaţa florile direct într-un bol de sticla umplut cu apă, 50:50, se lasă să stea în plin soare trei ore, după care plantele se înlătură, iar lichidul rezultat este filtrat într-o sticla. Acesta se amestecă în părţi egale cu brandy, soluţia rezultată reprezentând tinctura mama. Din aceasta se prepară sticluţele de stocare, ce sunt comercializate.

Metoda fierberii  se utilizează pentru plantele care înfloresc în acele perioade ale anului în care soarele nu este foarte puternic şi pentru soluţii preparate din arbori şi arbuşti. Se colectează părţile de plante necesare dimineaţa, se introduc într-un vas, peste care se adaugă 10 părţi apă şi se fierbe o jumătate de oră. Lichidul rezultat este filtrat şi amestecat în părţi egale cu brandy de 40 de grade, astfel, rezultând soluţia mamă.

Ulterior, tinctura mamă se dilueaza cu alcool 1: 500, diluţia finală fiind asemanatoare cu potenţa 5C din homeopatie.

Între stările emoţionale şi boli există o strânsă legătură, există o relaţie de cauză şi efect, dezechilibrele emoţionale determină scăderea imunităţii organismului şi fiecare tulburare îşi are corespondent într-o anumită boala fizică. Organismul „curăţă” zona unde se află problema fizică, odată ce nu mai este starea emoţională care s-o întreţină”,  

Toate problemele noastre fizice le somatizăm din cauza unor stări emoţionale din trecut. De exemplu dacă un om a trecut cândva printr-o stare de frică, el va avea aceeaşi reacţie emoţională, chiar dacă situaţia nu este identică, ci doar asemănătoare, ceea ce în timp poate duce la ulcer”, spune Ştefana. 

Terapeutul discută cu pacientul, descoperă împreună problema şi îi prepară tratamentul: 30 ml de apă la care adaugă două picături din fiecare remediu necesar, un tratament poate conţine maxim şase remedii în aceeaşi combinaţie. Remediile din plante acţionează la nivel vibraţional, energetic, rezonează cu vibraţia celulelor umane şi, echilibrând partea emoţională şi mentală, corpul fizic îşi îmbunătăţeşte starea. 

„Orice tip de boală, afecţiune, poate fi tratată prin terapia florală. Nu trebuie neapărat să crezi, doar un pic de perseverenţă, nu e chiar hocus pocus, dar totuşi e vorba de un timp relativ scurt de vindecare (trei-patru săptămâni). Nu este vorba de efectul placebo, pentru că se administrează şi la bebeluşi. Nu creează dependenţă, nu are niciun efect secundar. Se remediază şi afecţiuni pe care pacientul nu le-a mărturisit terapeutului, sau de care nu era conştient, pentru că se echilibrează organismul”, mai zice Ştefana.

Ea îşi aduce aminte de o pacientă din Alba Iulia, care era foarte stresată la locul de muncă, deşi ştia că nu avea un motiv real. Ajunsese să apeleze la psiholog, psihiatru, dar nu funcţiona nimic. A venit la Cluj, au discutat şi a plecat din cabinet cu un remediu pe care urma să şi-l administreze acasă. După o săptămână, pacienta o sună şi îi spune: „Nu am cuvinte. Nu mai am nicio problemă, nu îmi înţeleg starea pe care am avut-o şi de ce”.

Terapia florală nu exclude terapia alopată, este doar o alegere în plus pentru pacienţi. Noi, cu toţii avem o ţintă - sănătatea, şi cu cât avem mai multe „arme”, şansele cresc să nimerim această ţintă. 

Cele şapte categorii de flori, pe baza tipologiilor umane, sunt:

Frică (5): Plop tremurător, Corcoduş, Creţisoară, Castan roşu, Trandafir sălbatic;

Incertitudine (6): Porumbar sălbatic, Ovăz sălbatic, Cerato, Carpen, Genţiana, Orz sălbatic;

Grija excesivă pentru bunăstarea celorlalţi (5): Verbina, Viţa de vie, Apa de izvor, Fag comun, Cicoare;

Lipsa de preocupare pentru situaţia prezentă (7): Caprifoi, Viţa alba, Măceş, Mugure de castan sălbatic, Măslin, Muştar sălbatic, Castan alb;

Singurătate (3): Iarba neagră, Slăbanog, Viorea de baltă;

Sensibilitate excesivă la influenţe şi idei (4): Nuc, Tintaură, Agrimonia sau Turtita mare, Ilice;

Dezamagire sau disperare (8): Larita, Ulm, Stejar, Mar paduret, Pin, Salcie galbena, Castan comestibil, Steaua din Betleem/Balusca.

Rescue Remedy este o combinaţie din cinci remedii destinată liniştirii în situaţii de criză sau care implică un stres ridicat sau o solicitare emoţională accentuată. 

Rescue Cream este o cremă pentru diferite afecţiuni ale pielii.

Remediile florale se găsesc şi în farmacii, dar nu sunt cele originale, atestate de Centrul Bach. Dr. Edward Bach spunea: „Sănătatea este zestrea şi dreptul nostru. Ea este uniunea completă şi deplină dintre suflet, minte şi corp; acesta nu este un ideal îndepărtat şi greu de obţinut, dimpotrivă, este un ideal natural şi accesibil, pe care mulţi dintre noi îl neglijează". De asemenea, el spunea să nu lăsăm ca simplitatea acestei metode să ne reţină de la folosirea ei, pentru că vom descoperi că pe măsură ce avansăm în cercetările voastre, vom înţelege mai bine simplitatea întregii creaţii.

“Sunt pro medicină alternativă pentru că văd rezultatele care se obţin zi de zi cu pacienţii. Consider însă că pentru a practica o astfel de medicină trebuie să ai la bază o bună formare medical. Medicii dibaci ştiu să discearnă dacă şi până unde pot să-l ajute pe pacient, şi aici e marea artă a unui medic să poată colabora şi să-şi dea seama că are limitele lui şi că orice metodă are limitele ei. Există cazurile de urgenţă care au nevoie doar de medicina clasică. Un pacient mulţumit atrage 10 pacienţi mulţumiţi, unul nemulţumit atrage 1.000 de pacienţi nemulţumiţi”, spune Ramona Grosu, medic generalist.

Şi energoterapeutul Aura Todoran consideră că oamenii trebis să meargă la consultaţii, să urmeze sfaturile medicului, însă nu e indicat să facă exces de medicamente. 

"Medicina clasică tratează omul pe bucăţi- te doare capul, iei o pastilă de cap, care însă îţi poate face rău pe altă parte. Omul trebuie tratat ca un întreg. Noi suntem produsul celor şapte ani de acasă, un copil nu poate discerne informaţiile pentru că nu are la ce să se raporteze. În anii aceia, totul i se sedimentează în subconştient şi toate credinţele subconştientului ne guvernează viaţa de adult. Partea mai puţin ştiută e că noi folosim doar 5% din timp gândirea conştientă, 95%  ne ghidăm după subconştient”, spune Aura Todoran.

Foto: Transilvania REPORTER

 

Articole din aceeasi categorie
Când e vorba să meargă la spital, romanul are o vorba: vii cu o boală și ieși cu două. De cele mai multe ori, de vină pentru această percepție sunt infecțiile nosocomiale.
05 Apr. 2019
12:00
0
Înrudite cu măceșul, fructele de aronia se numără printre cele mai benefice alimente. Specialiștii ne recomandă să le consumăm zilnic, deoarece sunt bogate în vitamine, acid folic și minerale.
04 Apr. 2019
17:00
0
Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un interns
04 Apr. 2019
13:06
1
Cele mai bune tratamente vin din natură. Apă sărată, nămolul sau aerul curat de munte sunt elemente recunoscute pentru proprietățile terapeutice.
03 Apr. 2019
21:31
0
Începând de azi, oricine caută un loc de cazare pentru perioada festivalului UNTOLD, va găsi cel puțin o opțiune care să îi fie pe plac.
02 Apr. 2019
14:33
2
Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului.
22 Mar. 2019
10:17
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide