Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Sâmbătă, 15 Sep. 2012, 12:11
2
23184

Irisul, o analiză a organismului în doar câteva minute

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, că în ei se pot citi toate emoţiile şi stările prin care care treci. “Pe iris este trasată cu linii fine harta sănătăţii tale şi evoluţia ei. Iridologia este o metodă de diagnostic precisă şi atotcuprinzătoare”, spune Mircea Armenean, iridiolog.

irisul o analiza organismului doar cateva minute
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

În urma diagnosticării, afecţiunile constatate pot fi tratate cu remedii homeopatice, acupunctură, reflexoterapie etc. Irisul ochiului este ca o hartă astrală pe care este imprimată de la naştere viaţa persoanei respective. Pot fi decodificate perioadele de criză, suferinţele pe care le-a îndurat sau urmează să le îndure. Pot fi depistate organele mai slăbite şi perioadele din viaţă când se manifestă mai intens şi mai primejdios aceste slăbiciuni, capacitatea de a reacţiona la emoţii.

“Dar în iris nu stă scris destinul persoanei, ci doar posibilele obstacole care îi jalonează drumul în viaţă”, spune Armean. Acesta  povesteşte despre un pacient care avea grave probleme de constipaţie şi folosise tot felul de tratamente fără să obţină nici un rezultat, dimpotrivă, laxativele folosite începuseră să aibă efecte secundare. A mers la diverse cabinete medicale şi spitale, dar degeaba. Dupa ce i-a fost examinat irisul s-a observat o problemă mică, dar destul de importantă, la una din vertebrele coloanei inferioare care nu era aliniată cu celelalte, şi aceasta provoca probleme intestinului.

Iridiologia vs. medicina clasică  

“Iridologia demonstrează încă o dată că, ceea ce medicina actuală consideră a fi cauzele bolilor, nu reprezintă decât efecte sau cauze secundare. Astfel că, adevăratele cauze ale bolilor sunt reprezentate de impurităţile fizice, psihice şi mentale, acumulate printr-un mod de viaţă dezordonat, printr-o dietă toxică, prin sentimente şi gânduri necontrolate: josnicie, meschinărie, ură, răutate, mânie, gelozie, frustrări şi nefericire”, spune iridiologul.

Pentru organismul uman, a distruge microbii fără a realiza purificarea organismului, nu numai că nu vindecă boala respectivă, dar chiar împiedică procesul de vindecare natural.

“Astfel că organismul va trebui în plus să lupte şi cu toxinele, noi impurităţi, conţinute în medicamentele cu care au fost ucişi aceşti germeni, precum şi cu toxinele preluate chiar din celulele germenilor distruşi. Deci, iridologia arată că atunci cînd un pacient se “vindecă”, în mod aparent, de o boală prin utilizarea medicamentelor, de fapt numai simptomele au fost suprimate, dar nu şi cauza, ceea ce va face ca după un timp, boala să reapară într-o formă sau alta, sau chiar să se agraveze”, explică Armenean.

Semnificaţia semnelor pe iris

Pot apărea şi modificări ale pupilelor care, de obicei, au următoarele semnificaţii: lipsă în partea de sus – boli de stomac, lipsă în partea de jos – afecţiuni intestinale, lipsă în partea stângă – afectarea colonului descendent, lipsă în partea dreaptă – afectarea colonului ascendent, lipsă pe verticală – boală cerebrovasculară, elipsă înclinată spre stînga – afecţiuni ale pancreasului şi splinei, elipsă înclinată spre dreapta – afecţiuni hepatobiliare, dilatate – excitabilitate nervoasă, euforie, bucurie, relaxare, consum de cafea, alcool şi alte droguri, tratament cu tranchilizante, neuroleptice, hipnotice, sedative, analgezice, antibiotice, antidepresive, hipertensiune craniană, edeme cerebrale, restrînse – inhibiţie nervoasă, sperietură, panică, frică.

Semne pe iris

Culorile petelor pe care le descoperim pe iris oferă indicii asupra naturii afecţiunilor: roşiatică – leziuni cronice (hemoragii) în interiorul unor organe şi ţesuturi, albăstruie – exces de alimente toxice, gri – tulburări metabolice, gălbuie – afecţiuni intestinale, verzuie – boli hepatobiliare, albicioase – sistem limfatic deficitar.

În bolile acute, semnul apare ca un triunghi subţire cu vîrful spre pupilă, iar în cele cronice, este lat şi are un contur închis. Liniile radiale ca spiţele unei roţi puternic conturate exprimă exces energetic, hiperfuncţii organice, hiperexcitabilitate. Inelele închise sau deschise la culoare, continue sau întrerupte sunt semnul unor afecţiuni nervoase cu rezonanţă cardiovasculară sau cerebrovasculară.

Petele mai închise decât tenta irisului înseamnă că procesul de eliminare a toxinelor este deficitar sau că reacţia imunitară a organismului este inhibată. Marcajele coralifere oferă informaţii cu privire la afecţiuni pulmonare, iar cele în formă de strugure indică boli de ficat şi pancreas.

Pete albe sau negre

Marginea superioară albicioasă a irisului semnifică afectarea vaselor sanguine craniene: ischemie cerebrală, scleroză cerebrală, hipertensiune craniană, circulaţie sanguină cerebrală deficitară. Cu cât zona albicioasă este mai întinsă, cu atât afecţiunea este mai gravă. Un cerc gros, negru, la exteriorul irisului, indică leucemie, umbrele radiale dense în zona de proiecţie a ficatului – hepatite cronice, un punct negru în zona de proiecţie a splinei – chist hidatic în splină, un punct negru în locul de proiecţie a hipofizei – diabet insipid sau adenom hipofizar, o umbră întunecată sau un punct negru în regiunea ce reprezintă creierul – sechele post-traumatism cerebral.

Adânciturile de pe suprafaţa iriană sunt expresia unui deficit în funcţionarea organului corespondent, iar semnele în relief dau indicii asupra funcţionării în exces a acestuia. Asemenea pete permit diagnosticarea corectă, în special a afecţiunilor endocrine.

Necazurile afectează vederea

 

Sănătatea ochilor depinde şi de sănătatea întregului corp, dar şi de cea a minţii. Tensiunea mentală determină o tensiune fizică ce afectează vederea, provocînd miopia. Stresul mental determină blocarea sistemului nervos, nervii optici şi muşchii oculari fiind şi ei supuşi blocajului. Însăşi concentrarea tensională de a vedea mai bine nu face decît să obosească şi mai mult ochii. Când cineva este fericit sau are un suflet bun, i se „citeşte“ în ochi.

În schimb, ochii psihopaţilor sunt, în general, dezechilibraţi, avînd mărimi diferite şi irisul decolorat. Începuturile celei mai răspîndite forme de demenţă pot fi observate cercetînd ochii pacientului.

Ce spun culorile semnelor din ochi

• NEGRUL - Semnalează blocaje sau stagănari de tipul calculilor (exces glucidic);
• GALBENUL - Avertizează asupra unei disfuncţii de natură hepatică sau o îmbolnăvire a vezicii biliare (caz în care galbenul capătă tentă maronie);
• VERDELE - Indică un exces de energie negativă (adesea asociat cu natura psihologică a individului), indică excesul de stimulente, culoarea fiind asociată cu cancerul sau cu blocarea unei funcţii organice;
• ALBUL - Denotă un exces de produse lactate ce poate provoca depunere abundentă de mucus în rinichi atrăgând după sine dereglarea funcţională a acestuia. Poate fi vorba şi de reumatism sau depunerea de toxine în ţesutul muscular;
• FIRIŞOARELE ROŞII - Sunt de regulă semnele unor excese de hrană şi băutură, fapt ce indică disfuncţia pancreasului, a splinei sau a stomacului.
• FIRIŞOARE PORTOCALII - Indică exces de tutun sau predispoziţie la nevralgii, uneori şi anemie.
• CATARACTELE - De obicei se datorează exceselor de cafea, zahăr, ca urmare a creşterii alarmante a zahărului din organism. Aspectul şi culoarea irisului mai reflectă şi echilibrul psihosomatic al unei persoane. Astfel, un examen minuţios al diferitelor semne, cum ar fi: punctele, petele, norii etc., dezvăluie unui specialist boli mai vechi sau netratate.

Bătăile rapide ale pleoapelor arată că organismul este supus unui exces de apă. Prin ochi se poate citi şi temperamentul unei persoane, prin felul în care ne priveşte un interlocutor. Chiar dacă muşchii feţei mimează un gest ce doreşte să mascheze starea de suflet a acelei persoane, ochii o trădează.

Iridologia sau Studiul ochiului ca „oglindă a sănătăţii corpului“ datează de mai bine de 6000 de ani. Această ştiinţă a fost practicată atât în China, cât şi în Grecia Antică, însă prima referire la iridologie atestată medical datează de-abia din 1670, în cartea medicului german Phillipus Meyens, „Chiromatica Medica“. Determinarea stării de sănătate prin examinarea irisului s-a făcut încă din antichitate. În muzeul egiptean din Cairo, sunt ilustraţii ce reprezintă călugări examinând ochii faraonului. Prima carte scrisă care se păstrează şi în care sunt relatate informaţii privind starea organismului prin examinarea irisului s-a numit Cromatica Medica, şi a fost scrisă de Philippus Meyens în 1670.
Astăzi, Iridologia face parte integrantă din pregătirea medicală, în facultăţi de medicină din Moscova, Paris, etc. Şcoli de iridologie se afla peste tot în lume, dar cele mai avansate sunt în Rusia, Italia, Germania, Franţa, Austria şi Statele Unite.

“Iridologul  nu îţi spune neapărat de ce boli suferi, dar el vede exact organele afectate şi slăbite din corp şi rezistenţa organismului la factorii dăunatori din jur”, explică Mircea Armenean.

Articol preluat din cotidianul Transilvania REPORTER

 

Articole din aceeasi categorie
Când e vorba să meargă la spital, romanul are o vorba: vii cu o boală și ieși cu două. De cele mai multe ori, de vină pentru această percepție sunt infecțiile nosocomiale.
05 Apr. 2019
12:00
0
Înrudite cu măceșul, fructele de aronia se numără printre cele mai benefice alimente. Specialiștii ne recomandă să le consumăm zilnic, deoarece sunt bogate în vitamine, acid folic și minerale.
04 Apr. 2019
17:00
0
Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un interns
04 Apr. 2019
13:06
1
Cele mai bune tratamente vin din natură. Apă sărată, nămolul sau aerul curat de munte sunt elemente recunoscute pentru proprietățile terapeutice.
03 Apr. 2019
21:31
0
Începând de azi, oricine caută un loc de cazare pentru perioada festivalului UNTOLD, va găsi cel puțin o opțiune care să îi fie pe plac.
02 Apr. 2019
14:33
2
Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului.
22 Mar. 2019
10:17
0

Post new comment

Comentarii

Pana la publicarea acestui articol va citeam aproape zilnic...

Dupa revolutie au aparut tot felul de vindecatori din astia absolventi de scoli profesionale de sculeri matriteri care se dau mari acupuncturisti , reflexoterapeuti , iridiologi , kiropracticieni , etc . e plin de prostui care apeleaza la ei si culmea e ca li se si adreseaza cu apelativul de " domnul doctor " . Astia nu au scoala nici cata vacanta de primavara a avut un medic dar traiesc foarte bine de pe urma bietilor fraieri naivi si prosti care chiar cred in ei .

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide