Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 22 Oct. 2013, 14:02
0
3380

Normele de eutanasiere a câinilor, în dezbatere publică. Vezi obiecţiile Primăriei Sibiu!

Reprezentanţii Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sibiu au transmis Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) propunerile privind modificarea normelor de aplicare a legii eutanasierii câinilor fără stăpân.

normele de eutanasiere cainilor dezbatere publica.vezi obiectiile primariei sibiu
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Obiecţiile Primăriei Sibiu au fost prezentate în cadrul dezbaterii publice referitoare la Proiectul de Norme metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân care a avut loc la Sibiu. La discuţii au mai participat, pe lângă personalul de specialitate al DSVSA Sibiu, şi reprezentanţii organizaţiei Animal Liffe.

In cadrul intervenţiei, reprezentanţii Primăriei Sibiu au atras atenţia asupra necesităţii reglementarii"unor măsuri financiar-fiscale" care să permită de a angaja personal la nivelul  serviciului, astfel încât să fie asigurată buna derulare a activităţii. Desaemenea, Primăria Sibiu spune că este nevoie de clarificări privind “stricta supraveghere a medicului veterinar la acţiunea de imobilizarea câinilor fără stăpân prin administrarea de la distanţa a unor substante stupefiante şi psihotrope, cu ajutorul armelor utilitare” având în vedere că potrivit legii, medicul veterinar are o serie de alte activităţi care nu permit prezenţa permanentă a acestuia pe teren alături de cei ce ocupă de prinderea câinilor.

O altă precizare este legată de timpul şi modul în care cainii luaţi de stradă ar trebui readuţi în mediul în care au trăit.

Propunerii de modificare a textului privin normele de aplicare a legii eutanasierii au fost transmise spre analiză la Bucureşti. Proiectul de act normativ a fost lansat dezbaterii publice în urmă cu aproximativ două săptămâni şi  poate fi consultat în pe pagina de web al ANSVSA - http://www.ansvsa.ro / Legislaţie / Transparenţă decizională / Ordonanţă de Urgenţă.

OBSERVAŢII LA NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A OUG NR. 155/2001

"Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Sibiu, prin reprezentant legal, formulează următoarele obiecţii la normele metodologice de aplicare a O.U.G.nr. 155/2001 supuse dezbaterii publice:

1. Art. 3 alin 3 prevede următoarele:

(3) Numarul de angajati şi structura de personal ale serviciilor specializate de gestionare a câinilor fara stăpân si trebuie sa acopere in mod adecvat necesitatile unitatii administrativ teritoriale in care functioneaza respectivul serviciu.

Menţionăm că această prevedere nu poate fi adusă la îndeplinire în actualul context legislativ.
În acest sens prezentăm cazul serviciului nostru, care a fost înfiiţat prin HCL nr.378 din octombrie 2008.
Astfel, odată cu aplicarea OUG nr 34 / 2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, ne-am regăsit în imposibilitatea de a angaja personal,  serviciul având  doar 4 angajaţi.
Concluzionând, apreciem că în lipsa unei derogări de la prevederile care impun autorităţilor locale să se încadreze în plafonul de cheltuieli de personal aprobat la nivel de unitate administrative teritorială, ne aflăm în imposibilitatea obiectivă de a îndeplini obiectivele impuse de prevederile art.3 alin 3.

2. Art. 13 alin 4 prevede :

(4) Imobilizarea câinilor fără stăpân prin administrarea de la distanţa a unor substante stupefiante şi psihotrope, cu ajutorul armelor utilitare, trebuie efectuată sub stricta supraveghere a medicului veterinar de libera practică organizat în conditiile legii .

Apreciem acest articol ca fiind neclar formulat. Ce înseamnă “ sub stricta supraveghere a medicului veterinar”?
Conform Legii nr. 258 / 26.09.2013 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 155/2001 medicul veterinar are o serie de alte activităţi care nu permit prezenţa acestuia pe teren alături de cei ce ocupă de prinderea câinilor. Mai mult, activitatea serviciilor publice de gestionare a câinilor fără stăpân are caracter de continuitate, fiind practic imposibilă prezenţa medicului veterinar non stop.
Considerăm că ar trebui menţionat, pentru a limita posibilităţile de interpretare, că utilizarea armelor utilitare este permisă tehnicienilor veterinari, care sunt periodic instruiţi în acest sens de către medicul veterinar.

3. Art. 22 alin.3 prevede:

(3) Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să înapoieze câinii revendicaţi imediat dupa formularea cererii de revendicare.

Această prevedere intră în contradicţie flagrantă cu obligativitatea, ca anterior înapoierii, sterilizării tuturor câinilor daţi spre adopţie sau revendicaţi. Ori este evident faptul că un câine nu poate fi sterilizat “ imediat”. E evident că textul din norme trebuie să meţioneze că înapoierea trebuie să fie efectuată după sterilizare, exeptaţi fiind doar câinii sterilizaţi.

4. Art. 24 alin. 3 prevede:

(3) Dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1) si (2), precum şi dovada existenţei resurselor materiale necesare pentru cresterea şi întretinerea câinilor adoptaţi se face prin completarea de către adoptator a unei declaraţii pe proprie răspundere al cărei model este prevăzut la anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.

Să concluzionăm că declaraţia pe propria răspunde substituie condiţiile cumulative prevăzute de actul normative susmenţionat ????
Nu rezultă în mod evident acest fapt din formularea actuală!!!

Articole din aceeasi categorie
Potrivit unui studiu realizat de o firmă de profil, locuințele din Cluj s-au ieftinit cu câțiva euro pe metru pătrat
08 Apr. 2019
14:58
6
În Parcul Industrial Tetarom III din Jucu s-a inaugurat recent o nouă investiții demarate de unul dintre cei mai mari clienți ce activează în acest perimetru: grupul italian de electrocasnice De’Longh
08 Apr. 2019
13:26
0
Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţulu
08 Apr. 2019
13:13
0
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, se va deplasa marți, 9 aprilie, începâ
08 Apr. 2019
10:15
0
Compania de Apă Someș a anunțat întreruperi ale furnizării apei potabile în localitățile Florești și Cetan.
08 Apr. 2019
09:28
0
Ordinul Arhitecților din România a lansat un concurs internațional de soluții pentru amenajarea zonei
08 Apr. 2019
08:56
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide